Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DELIKVENCIJA ILI KRIMINAL

Banda maloletnika teroriše 6.000 stanovnika Horgoša

Autor: Subotica.com | 16.04.2014 - 15:30:00h | Komentara: 0

U strahu od bande maloletnika, koji žive u mini-kvartovima Kaštej i Kamaraš, Horgošani ne gotovo da i ne puštaju svoju decu da se sama šetaju selom, a uveče su ulice Horgoša u potpunosti puste, sa izuzetkom grupica maloletnika koji vrebaju slučajne prolaznike, ili ljude koji su na proputovanju, poput dvoje nesrećnih Francuza koji su nedavno dobili batine i ostali bez novca kada su zastali da kupe vodu i osveže se.

Iz ovog razloga, 6.000 Horgošana je preplašeno, pa javno, u strahu od osvete, ne smeju bilo kome da se obrate zbog ovog problema, ali gotovo da nema meštanina koji se nije našao na udaru obesnih maloletnika, koji za svoja zlodela skoro da i ne ispaštaju, jer ih štiti zakon koji kaže da osobe ispod 18 godina, osim u ekstremnim slučajevima, ne mogu krivično odgovorati.

maloletnici

maloletnici | Foto: Milorad Milanković

Njihova glavna delatnost su krađe i razbojništva, ali je prezaju ni od fizičkih napada ako im se neka od žrtava suprotstavi, kao što je nedavno brutalno pretučen jedan starac koji im se našao na putu.
Horgošani nemaju zamerki na tamošnju policiju, čiji pripadnici po pravilu izlaze na teren nakon svakog prijavljenog krivičnog dela, identifikuju počinioce i prijavljuju ih nadležnom tužilaštvu, ali tu sve staje, baš zbog godina počinilaca.
- Na rad policije nemamo zamerki, oni svaki put izađu na teren, vrlo brzo otkriju počinioce jer je reč uglavnom o istim grupama, ali su im ruke vezane, jer je reč o maloletnicima. Oni su sve češće agresivni i prema policiji. Bilo je slučajeva da kamenjem i hladnim oružjem nasrću na policajce kada dođu u njihov kraj da bi izvršili neki pretres. Što je najgore, svi mi tačno znamo ko su oni, ali ne vidimo rešenje za naše probleme. Ljudi se čak plaše i da prijavljuju napade policiji, jer se plaše odmazde, pošto se počinioci odmah nađu na slobodi – kaže Ištvan Bačkulin, predsednik Mesne zajednice Horgoš.

Prostitucija u Beogradu

Pripadnice bande ne biju ali se bave prostitucijom | Foto: Miloš Perić

Meštani Horgoša tvrde da u bandama maloletnika ima i devojčica, starosti od 14 do 17 godina, ali da njihov zadatak nije da kradu i tuku, već da obilaze kamione ispred obližnjeg graničnog prelaza Horgoš i nude vozačima seksualne usluge u zamenu za novac, koji potom moraju da daju njihovim starijim „svodnicima“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP