Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAZNAJTE KAKO JE PRVI POTPREDSEDNIK VLADE ODBRUSIO DIREKTORIMA DRŽAVNIH FIRMI

Bando lopovska, Ne
dam vam 13. platu!

Autor: Milica Dakić | 25.12.2013 - 21:35:00h | Komentara: 8

Alavost pojedinih direktora javnih preduzeća i raznih državnih agencija zaista nema granice! Tako su u vreme kada država zbog teške ekonomske situacije mora da vodi računa o svakom dinaru iz tih preduzeća tražili od Vlade i vicepremijera Aleksandra Vučića saglasnost da za praznike isplate pozamašne novčane bonuse i 13. platu, iako su im prosečna primanja i više stotina hiljada dinara, saznaje „Alo!“ od izvora iz Nemanjine 11. Ovakvi megalomanski zahtevi razbesneli su prvog potpredsednika Vlade, koji u izjavi za „Alo!“ kaže da svaki dinar mora da se vrati u budžet i usmeri se u razvojne projekte, a ne na čašćavanje.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Dalibor Danilović

 

„Poručio sam im: ‚Vratite vi prvo pare državi da možemo da damo u razvoj i projekte, a ne vi da delite među sobom kako vam padne na pamet‘”, potvrdio je Vučić za „Alo!“

Kako saznajemo, u zahtevima je prednjačila Agencija za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, u kojoj je prosečna plata 300.000 dinara, a direktor Slobodan Cvijan je najplaćeniji direktor u Srbiji sa mesečnim primanjima od 850.000 dinara. Bonuse su, između ostalih, hteli da isplate i u JP „Pošte Srbije“.

Prema rečima našeg izvora, rukovodstvo Agencije (SMATSA) u petak je na višečasovnom sastanku tražilo pod pretnjom štrajkom da se isplati 13. plata, ali su izabrani predstavnici u organe upravljanja od strane Srbije tražili da se za to pitaju i Vlada pošto ih je ona i postavila, kao i Aleksandar Vučić. Kada su mu njegovi saradnici juče preneli takav zahtev, njega je to toliko šokiralo i razbesnelo da im je rekao da svi izađu iz kancelarije i prenesu svima da na 13. plate mogu da zaborave. Očevidac koji se zatekao na licu mesta preneo je da se orila cela zgrada Vlade od Vučićevog besa.

- Banda lopovska, kako ih nije sramota! Nikad im nije dosta para, a imaju najveće plate u Srbiji - razbesneo se vicepremijer, a od siline kojom je zalupio vrata za njima otpala je čak i kvaka s njegovog kabineta.

Vučić je za „Alo!“ poručio da nijednoj državnoj firmi ne padne na pamet da isplaćuje 13. platu.

- Tražili su mi da se u pojedinim javnim preduzećima i agencijama isplate bonusi za Novu godinu. Jedni su tražili 30 odsto, drugi celu platu i tako redom sa zahtevima. Ja sam Lazaru Krstiću dao jasan nalog da se zabrani isplata 13. plate u svim javnim preduzećima. I svima njima poručujem: „Vratite vi prvo pare državi da možemo da damo u razvoj i projekte, a ne vi da delite među sobom kako vam padne na pamet i čašćavate se!“ Nikad im nije dosta, a imaju plate po 200.000 i 300.000. I ponavljam, u ovoj državi mora da se vodi računa o svakom dinaru i neka nikome ne padne na pamet da se tako ponaša - poručio je Vučić za naš list i dalje osetno iznerviran zbog ovakvih nezajažljivih zahteva.

- Evo, ponovo mi je skočio pritisak kad se samo setim šta su sve tražili - dodao je na kraju razgovora.

I Ministarstvo privrede preporučilo je rukovodstvima javnih preduzeća, javnih komunalnih preduzeća, javnih fondova i agencija da zaborave na 13. platu i da se striktno pridržavaju maksimalnih mera štednje.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) demantovala je juče kasno posle podne da je od predstavnika Vlade Srbije tražila saglasnost za isplatu 13. plate.

Smene direktora do kraja nedelje!
Do kraja nedelje Vlada Srbije trebalo bi da na predlog SNS-a razreši dužnosti više direktora javnih preduzeća, koji su na pozicije delegirani u ime te stranke, ali nisu ispunili očekivanja. Kako smo već pisali, bez fotelja će najverovatnije ostati Slobodan Cvijan, direktor Agencije za kontrolu letenja, Dragoljub Simonović, direktor „Železnica Srbije“, Dmitar Đurović, direktor „Koridora Srbije“, Milan Živanović, direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva, i Goran Knežević, direktor Hidroelektrane „Đerdap“.

Poslednji komentari
  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 26.12.2013 04:51h

    Ispravan postupak vlasrodršca.ujedno je ovo opomena stanovništvu da ne zaborave ko je vlast a ko figura u strukturi vlasti.Posebno je ovo poruka biračkom telu da ne zaboravi ko je taj za koga se verovatno isplarti glasati.

  • zoran Vreme: 26.12.2013 06:36h

    Primitivno , pa ko je on da daje ili ne daje pare. Valjda treba da u Srbiji postoje institucije koje odlučuju o takvim stvarima , a ne ovaj uzurpator.

  • sremac Vreme: 26.12.2013 07:45h

    Ali EPS-u i Kolubari je morao da odobri jel' ako oni stanu njemu pada rejting, cim je TENT A, rekao da ce stati ukoliko se radniciama EPS-a i elektrana ne isplati za novu godinu bespovratna pomoc od 50.000 din. Nije smeo zuba da promoli. O tome niko ne pise???

  • Луди Милојко Vreme: 26.12.2013 08:47h

    Бре, бре, овај Вучић је стварно спасилац Србије, ево већ 500 дана нас спашава од себе самих, као и овај пример, БАНДО ЛОПОВСКА, НЕДАМ ВАМ 13. ПЛАТУ... народе српски, ово је таква глума и фарса за народне масе, да прелази у досаду. Мора се одати признање Свемогућем, има смисла за шоу, убедљив, озбиљан, користи сваки тренутак за маркетинг станке и лични, прави је ВЕЛИКИ МАЈСТОР,претрчао и Тому и Шекија... а Србија још верује у бајке.

  • dedadragan01 Vreme: 26.12.2013 10:45h

    Molio bih da ovaj clanak skinete iz Vasin novina kao udarnu vest. Stoji vec nekoliko dana, procitao sam ga nekoliko putaa i mogu Vam reci da nisam odusevljen ponasanjem Prvog potpredsednika Vlade.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP