Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FAMILIJA IVKOVIĆ ZGRNULA MILIONE U POSLU S KORIDORIMA SRBIJE

Bane i ćerke na državnoj grbači

Autor: S. Vojinović - I. Kljajić | 13.02.2015 - 18:45:00h | Komentara: 6

Ćerke Branislava Ivkovića, nekadašnjeg Miloševićevog ministra i istaknutog socijaliste, a sada novokomponovanog naprednjaka, jesu među najvažnijim poslovnim partnerima državnog preduzeća „Koridori Srbije“!

Branislav Ivković, otac, suprug, stručnjak

Branislav Ivković, otac, suprug, stručnjak | Foto: Rajko Ristić

Naime, firma „CPM konsalting“, u kojoj je vlasnik Banetova ćerka Ivana Barlov, a on i druga ćerka Milana Ivković saradnici, tavorila je sve do dolaska SNS-a na vlast, da bi od 2013, zahvaljujući poslovima sa „Koridorima“, ali i sa još nekim državnim firmama, počela da beleži poslovne uspehe, otkriva „Alo!“.


Koridori i CPM bez odgovora


Juče smo od Koridora Srbije tražili da nam odgovore koliko je ugovora dosad potpisano sa „CPM consultingom“ iz Beograda, od kada rade sa tom firmom, kolika je ukupna vrednost tih ugovora i koji konkretno posao oni obavljaju za Koridore 10. Tražili smo da nam objasne kako je došlo do saradnje sa tom firmom, da li još neka privatna firma radi iste usluge za Koridore 10 i da li je bio potreban konkurs, odnosno tender. Od „CPM konsultinga“ smo tražili da nam odgovore od kada i kako su dobili posao u Koridorima Srbije, kolika je vrednost dosadašnjih usluga, ali i na kojim konkretnim poslovima je angažovan Branislav Ivković. Odgovore do zaključenja „Alo!“ nismo dobili.

Ove naše tvrdnje potkrepljuju finansijski izveštaji iz registra Agencije za privredne registre (APR), iz kojih se jasno vidi da je „CPM konsalting“ počeo 2010. sa poslovnim prihodom od svega 857.000 dinara, tokom sledeće dve godine on se podigao na oko 10 miliona, da bi u poslednjem dostupnom izveštaju za 2013. iznosio gotovo 19 miliona dinara.

Osim s „Koridorima“, kojima za novac analizira odštetne zahteve svih izvođača, ova porodična firma među svoje reference na sajtu nabraja i poslovnu saradnju sa RTB Bor, angažovanje na projektima dve zgrade NBS, rekonstrukcije Ateljea 212... Beogradski CPM uključen je i u velike projekte u Rusiji.

Zanimljivo je da Branislav Ivković negira da su sve nabrojane firme u poslovnim odnosima sa „CPM konsaltingom“, iako su ovi podaci uredno navedeni među referencama kojima se CPM hvali na svom sajtu.

Nekada su zarađivali samo siću...

Nekada su zarađivali samo siću...


- To su moje reference, ono što sam ja radio kao profesor Građevinskog fakulteta - kazao je Ivković. Inače, Ivković juče nije bio previše raspoložen da govori o poslovanju ove firme od četvoro zaposlenih, koja je u vlasništvu njegove ćerke Ivane Barlov. On je izjavio za naš list da ćerkama ne namešta poslove, a vidno se uvredio kada smo ga pitali kako komentariše činjenicu da je ova mala porodična firma tavorila prve tri godine, a da je tek dolaskom SNS-a, čiji je on član, počela da ostvaruje veće profite.

...a onda su dobili profitabilne poslove u državnim firmama

...a onda su dobili profitabilne poslove u državnim firmama


- Ne bih baš rekao da je tavorila i ne bih zaista to da komentarišem. Ja ne radim u toj firmi, samo sam angažovan kao saradnik - branio se bivši ministar građevinarstva.

Hvale se armijom, a zaposlili četvoro

Prema zvaničnim podacima na APR-u, „CPM konsalting“ ima četvoro zaposlenih, iako se na zvaničnoj internet prezentaciji ova firma hvali drugačijim podacima. „Najvažniji resurs ‘CPM konsaltinga’ su ljudi. Na velikim investicionim projektima, kao i onima manjeg obima, angažovani su stalno zaposleni inženjeri i pravnici, uz mrežu saradnika“, navodi se na sajtu.

Poslednji komentari
  • andersen Vreme: 13.02.2015 21:54h

    Eto vam sad recept da otvorite privatnu firmu i pocnete da radite, a ne da kukate!?? LEpo otvoris firmu, pri tome imas 9000 EUR za zezanje, prva godina u plusu, druga profit vec desetostruka vrednost i to je to. NEmoj da tebe posao trazi, ti trazi posao. Srbija!

  • ma Vreme: 14.02.2015 06:39h

    Kada ce on doci na red? Da malo pogledaju proslost i steceno!

  • zoran Vreme: 14.02.2015 07:23h

    za Srbiju nije malo, sasvim pristojno. ja imam manju radnju STR - bakalnicu i imam slican promet godisnji promet. Sta bih dao da me nako ovako reklamira!!

  • patriota Vreme: 14.02.2015 09:38h

    Kamo srece da i svi ostali pravi profesori na pravim fakultetima zaradjuju svojim znanjem, a ne neki novokomponovani kvazi doktori nauka i diplomirani menadžeri na fakultetima izmišljenim za potrebe političkih stranaka čiji kadar je mahom s' koca i konopca pa su morali da dobiju diplome i doktorate preko noci (a neki izgleda nisu ni srednje skole zavrsili) kako bi bili postavljeni da upravljaju ovom državom i upropastili je do kraja. Trebalo bi da se pozabavite ovim drugima i njihovim rezultatima - ima ih napretek.

  • vitez Vreme: 14.02.2015 10:18h

    Jeste, ali treba da ti bude bog otac da bi ti bio svetac. Nema posla za one koji hoće da misle svojom glavom. Nema posla za one koji hoće da imaju svoje JA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP