Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SELAKOVIĆ OBEZBEDIO NOVAC

Banka Saveta Evrope pomaže izgradnju zatvora u Srbiji!

Autor: Tanjug | 23.10.2013 - 11:19:00h | Komentara: 0

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković razgovarao je s viceguvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Mikolajom Dobgeljevičem o nastavku izgradnje zatvora u Pančevu i Kragujevcu, saopšteno je danas.

Zatvorska bolnica / Foto: Aleksandar Stanković

Ilustracija / Foto: Aleksandar Stanković 

Kako navodi Ministarstvo pravde i državne uprave, Selaković je na sastanku, koji je održan kasno juče, ukazao Dobgeljeviču da su sve dosadašnje smetnje u vezi sa realizacijom ta dva projekta otklonjene i da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila sve neophodne uslove za njihov nastavak.
Selaković je ocenio da je stanje u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija teško i da je neophodna podrška medjunarodnih partnera za infrastrukturno poboljšanja, koje je, kako je istakao, od ključnog značaja za dalje unapređenje opštih uslova u zatvorima u Srbiji.
Viceguverener Dobgeljevič je rekao da je očigledna posvećenost Srbije evrointegracijama i da je zbog toga potrebna dodatna pažnja uvođenju evropskih standarda u sistem ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, koji su deo pravosudnog sistema Srbije.
Selaković je zahvalio predstavnicima Razvojne banke SE što podržavaju realizaciju ta dva projkta - izgradnju zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Pančevu i Kragujevcu, posebno zato što Pančevo predstavlja najveći grad najbliži Beogradu i industrijski centar, a Kragujevac je sedište jednog od četiri apelaciona suda u Srbiji.
On je rekao da Srbija ima problem i sa prenaseljenošću zatvora i da očekuje da se stupanjem na snagu novog Zakona o prekršajima, kao i novog Zakona o probaciji, taj broj osudjenika može smanjiti, ako se efikasno budu primenjivali alternativni vidovi kažnjavanja, kao što je rad u javnom interesu.
Selaković je naglasio da se paralelno sa ovim zakonima moraju otvarati i Kancelarije za alternativne sankcije u lokalnim samouopravama, jer su one nezaobilazan deo tog sistema.
Viceguverner Dovgeljevič će u toku svog boravka u Srbiji, posetiti lokaciju za izgradnju novog zatvora u Kragujevcu.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP