Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„NAPREDNO“ KADRIRANJE U AMBASADI U LONDONU

Bankarski službenik savetnik ambasadora?!

Autor: M. Dakić | 17.12.2012 - 00:07:00h | Komentara: 52

Na poziciju savetnika ambasadora Srbije u Londonu uskoro bi mogao da bude delegiran Nebojša Radojičić (31), član Srpske napredne stranke i doskorašnji službenik za odnose s javnošču pri jednoj stranoj banci, saznaje „Alo!“.

Ambasada Srbije u Londonu

Ambasada Srbije u Londonu | Foto: RAS

Kako se ne može pohvaliti bilo kakvim stažom u diplomatiji, on se poslednjih mesec dana priprema za ovu visoku funkciju u odeljenju za evropske zemlje pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu. Iako smo više puta kontaktirali s njim kako bi pojasnio svoje kvalifikacije i poslovne planove, Radojičić je, uprkos datoj reči, danima izbegavao pozive naše redakcije, ali je priznao da odskora ne radi u pomenutoj banci.


MSP: Još ga nismo poslali

Povodom spekulacija da će Radojičić dobiti visoku funkciju u Londonu, „Alo!“ je kontaktirao i sa Ministarstvom spoljnih poslova, gde nam je rečeno da ne postoji odluka o upućivanju bilo kojeg pojedinca u tu diplomatsku misiju.

Radojičić je u banci poslednjih godina radio kao specijalista za društveno odgovorno poslovanje, a kako saznajemo, blizak je prijatelj dvojice visokih funkcionera naprednjaka mlađe generacije.

- Početkom decembra zvanično je prestao da radi u banci i odmah je angažovan na novom radnom mestu. Pošto nema diplomatskog iskustva, koje je neophodno za ovako visoko rangiranje u diplomatskom krugu, morao je da ide na pripreme u MSP - objašnjava naš sagovornik i navodi da će s ove funkcije mladi PR stručnjak biti u prilici i da po potrebi zameni aktuelnog ambasadora Dejana Popovića.

- Poznato je da se sadašnjem ambasadoru žuri da se vrati u zemlju i da su mu se bliži kraj mandata. U tom slučaju bi Radojčić, kao savetnik ambasadora, do izbora novog obavljao i funkciju otpravnika poslova, što je vrlo nezgodno, s obzirom na njegovo neiskustvo. Ne treba pominjati koliko su za našu spoljnu politiku bitni London i Velika Britanija uopšte - dodaje naš izvor iz diplomatskih krugova. 

Nebojša Radojičić

Nebojša Radojičić

O zvaničnoj biografiji Nebojše Radojičića gotovo je nemoguće išta saznati, osim da je završio međunarodne odnose na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i da je nakon studentskih angažovanja bio zaposlen u banci. Kada smo ga pozvali da proverimo kakve kvalifikacije ima za obavljanje nove funkcije, nije želeo da odgovara na naša pitanja.

- Još ne mogu da vam potvrdim ništa, osim da više ne radim u banci. Zovite me za jedan sat - vidno zbunjen je bio budući diplomata. Međutim, kada smo pokušali da kontaktiramo s njim u ugovoreno vreme, nije se javljao na telefon niti je narednih dana odgovarao na poruke i pozive naše redakcije. Nema šta, „odlična“ preporuka za budućeg diplomatu!
Poslednji komentari
  • Ralle Vreme: 17.12.2012 00:33h

    Izmedju sveze krvi i politickih metuzalema, prednost dajem ovim prvima.

  • Kossta Vreme: 17.12.2012 00:44h

    Hmm...Evo, ja sam zavrsio FPN, a radim kao sanker. Da li to znaci da mi se ne sme pruziti prilika u struci? Jel treba da me bude sramota sto zaradjujem posteno?

  • Soterija Vreme: 17.12.2012 00:51h

    Drago mi je da SNS ima napredne članove koji zaista mogu da rade kao savetnici mabasadora. Nebojša Radojčić će zaista odgovorno raditi svoj posao, mlad i perspektivan mladić.

  • LightBG Vreme: 17.12.2012 00:54h

    Razumem vas novinare ali dajmo mladima sansu. Ipak, malo je previse jednih te istih lica.

  • nedjo Vreme: 17.12.2012 00:56h

    tako se to radi. citi i gura....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP