Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRAĐANI SRBIJE NA ŠTEDNIM RAČUNIMA DEPONOVALI VIŠE OD 5,8 MILIJARDI DINARA

Banke nude veliki izbor paketa štednje

Autor: A. Medaković | 31.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Fleksibilni uslovi štednje i različiti modeli oročavanja i podizanja novca sa računa razlozi su zbog kojih sve veći broj građana Srbije svoju ušteđevinu čuva u banci.

Dok neki štednjom žele da osiguraju budućnost, drugi jednostavno žele da novac sačuvaju od sebe

Dok neki štednjom žele da osiguraju budućnost, drugi jednostavno žele da novac sačuvaju od sebe | Foto: Željko Šafar

Štediše u Srbiji iz godine u godinu imaju sve veće poverenje u banke, pokazuju podaci Narodne banke Srbije. Naime, dinarska štednja je u odnosu na prošlu godinu zabeležila rast od 32,6 odsto, što prevedeno u dinare znači da su građani Srbije na štednim računima deponovali više od 5,8 milijardi dinara.


Jedan od razloga zbog kojeg se sve više građana odlučuje na štednju u bankama je i vrlo velika paleta štednih paketa koje banke nude svojim klijentima. U zavisnosti od godina, primanja i afiniteta, danas štediše mogu da izaberu za njih najpovoljniji način štednje. Od dečije, preko kusur, oročene, renta štednje ili one u kojoj se kamate isplaćuju unapred.
Vladimir Todorović iz Erste banke ističe da su oni klijentima ponudili čak osam različitih proizvoda, odnosno paketa.

- Građani prepoznaju dobru ponudu i mi smo se trudili da izađemo u susret što većem broju klijenata na taj način što smo obezbedili široku paletu štednih paketa. Svi paketi nude veliku fleksibilnost. Od standardne štednje gde se dinarski ulozi mogu oročiti na jedan, tri, šest ili 12 meseci uz povoljne kamate i fiksnu kamatnu stopu, preko aktivne štednje koja omogućava dodatne uplate sa istim datumom dospeća, pa do štednje po viđenju gde štediša može da raspolaže sa novcem putem otvorenog dinarskog štednog računa u svakom momentu bez kamate - navodi Todorović, ističući da se njihovi klijenti najčešće opredeljuju za standardnu oročenu štednju i aktivnu štednju.

On dodaje da bi građani trebalo da štede tokom cele godine, a ne samo u vreme nedelje štednje, a jedan od paketa koji im ovo omogućava jeste takozvana kusur štednja, koja klijentima pruža mogućnost da koristeći platnu karticu za plaćanje roba i usluga uvećavaju oročenu štednju, povećavaju svoja sredstva na dinarskim i deviznim računima u evrima ili da učestvuju u humanitarnim akcijama.

Sigurnost uloga i veliki izbor štednih paketa građanima pruža garanciju kvaliteta, navode u Alfa banci i dodaju da su klijentima pripremili odličnu ponudu štednih proizvoda.

- Veliki izbor štednih paketa, pored odlične kamate, obezbeđuje i čitav niz drugih pogodnosti, od fleksibilnih perioda oročenja, isplate kamate unapred, mesečno i po isteku oročenja, kao i mogućnost štednje u različitim valutama - navode u Alfa banci i dodaju da je više razloga zbog čega ljudi štede.

- Građani žele da obezbede sebi i svojoj porodici sigurniju budućnost, odvajaju novac kako bi ostvarili neke unapred zadate ciljeve ili pak žele da deo svojih prihoda sačuvaju sami od sebe. Međutim, odabir banke i proizvoda nije nimalo lak, s obzirom na to da svako ima istovremeno više različitih kriterijuma. Banke ovaj odabir otežavaju štedišama jer najčešće ističu samo jednu, najbolju osobinu svog proizvoda, navodeći štediše da izbor zasnuju samo na jednom kriterijumu, zanemarujući ostale. Ipak u Nedelji štednje, njihov izbor će biti lak.
Alfa banka je, kao i prethodnih godina, pripremila odličnu ponudu štednih proizvoda koji, pored odlične kamate, obezbeđuju i čitav niz drugih pogodnosti: različite modele štednje, fleksibilne periode oročenja, isplatu kamate unapred, mesečno i po isteku oročenja i različite valute u kojima se može štedeti.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP