Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JELENA TRIVAN PREDSTAVILA NOVU EKIPU

Basara novi urednik Službenog glasnika

Autor: Tanjug | 09.04.2015 - 12:15:00h | Komentara: 1

Vršilac dužnosti direktora Službenog Glasnika Jelena Trivan predstavila je danas u novootvorenoj knjižari u Makedonskoj novi urednički kolegijum na čijem je čelu kao direktor izdavačke delatnosti ugledni urednik Petar Arbutina.

Svečanost u Službenom glasniku

Svečanost u Službenom glasniku | Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Članovi novog kolegijuma su glavni urednik Gojko Tešić, a urednici biblioteka su Vladimir Kecmanović, Svetislav Basara, Jovica Aćin, Branko Kukić koji je zbog bolesti bio odsutan i Goran Petrović.
Trivan je istakla da je njoj poznato nepoverenje koje vlada u Srbiji prema javnim preduzećima ali da je njen plan da pokaže da je javno preduzeće poput Službenog glasnika u stanju da bude profitabilno i pri tome da ispunjava svoju kulturnu misiju.
Ona je dodala da je u periodu od 2012. do sada zatvoreno 13 knjižara i obećala je da će obnoviti knjižarsku mrežu i da će do kraja godine Službeni glasnik imati u Srbiji 30 knjižara. Tokom maja, najavila je ona, otvaraju se nove knjižare u Nišu i Pirotu.
Trivan je podvukla da je tokom prva dva meseca od kako je preuzela dužnost uplatila sve dažbine i određenu sumu u posebni fond države i ubeđena je da će godinu završiti sa značajnom dobiti.
U planu koji je sada usvojen, predviđeno je da se objavi 157 naslova do kraja godine a svi prisutni urednici su najavili knjige koje su već u pripremi i koje mogu da se očekuju za beogradski Sajam knjiga u oktobru.

Moglo se primetiti da je Jelena Trivan angazovala samo dvojicu novih urednika - Kecmanovića i Basaru dok su ostali činili uredničku ekipu koja je u periodu pre 2012. pokrenula nove biblioteke od kojih će neke, kako je danas rečeno, nastaviti svoj život na policama knjižara.

Umesto odsutnog Kukića, Gojko Tešić je najavio da će biti nastavljena biblioteka poznata pod nazivom "Zaljubljenika u..." koja će dobiti do Sajma knjiga dva naslova - jedan posvećen zvezdama a drugi rokenrolu.

Kao novi urednik, Kecmanoviću je pripala čast da prvi iznese svoje ideje jer će se, kako je rekla Trivan, on pre svega baviti delima posvećenim publicistici a to znači da će pratiti pisanje dnevnih kolumni i pretvarati ih u knjige.

Kecmanović je najavio da će uskoro izaći dnevnici Kusturice, nova knjiga Vuleta Žurića o Branku Ćopiću, najnovije kolumne Feđe Dimovića, člana Beogradskog sindikata, a u planu je objavljivanje kolumni Muharema Bazdulja.

Basara je najavio da će u biblioteci "Limes" objavljivati podjednako domaće i strane autore jer smatra da smo za proteklih 25 godina propustili mnoga značajna dela svetske književnosti.

Prva knjiga koju je Basara najavio je "Sumračno svitanje" Pola Virilioa. Takođe, Basara će objaviti knjigu polemika "Za i protiv Vuka Karadžića".

Poslednji komentari
  • Srbin Vreme: 09.04.2015 15:06h

    Svaka cast. Ipak je bolje kad je zensko na celu firme.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP