Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MILJKO ŽIVOJINOVIĆ, ČLAN STEČAJNE MAFIJE, IZ PARIZA

Batin sin: Država je radila za Miškovića

Autor: Ana Dimitrovska | 13.12.2012 - 00:35:00h | Komentara: 12

Korist od pokretanja afere „stečajna mafija“, čiji se akteri terete i za spornu privatizaciju „C marketa“ imao je Miroslav Mišković, vlasnik „Delta holdinga“!

Advokati optuženih u procesu protiv stečajne mafije

Advokati optuženih u procesu protiv stečajne mafije | Foto: Emil Čonkić

Ovo je juče indirektno poručio Miljko Živojinović, sin našeg poznatog glumca Velimira Bate Živojinovića i optuženi član takozvane stečajne mafije, koji je i na poternici Interpola. Živojinović mlađi se inače juče, prvi put posle šest godina provedenih u bekstvu, obratio javnosti putem video-veze iz Pariza, gde inače i živi.

Posle bekstva iz Srbije 2006.  godine prvi put se obratio javnosti iz Pariza: Miljko Živojinović

Posle bekstva iz Srbije 2006. godine prvi put se obratio javnosti iz Pariza: Miljko Živojinović | Foto: Emil Čonkić

 

Budući svedok saradnik?

Prema nezvaničnim informacijama koje su se prethodnih dana mogle čuti iz policije, i Živojinović je viđen za potencijalnog svedoka saradnika. Ove spekulacije dodatno je podgrejalo i Miljkovo obraćanje javnosti u jeku istrage i hapšenja najbogatijeg srpskog tajkuna Miroslava Miškovića.
„Hoću da se vratim u Srbiju, svedočim u sudu, ali neću da idem u zatvor, i to šest godina posle pokretanja postupka“, rekao je Živojinović i dodao da je svoju izjavu poslao sudiji, koji, kako kaže, dve i po godina odbija da je pročita.

- Nemam materijalnih dokaza da je korist imao Mišković jer ne živim u Srbiji, ali je motiv više nego jasan. Politička klima koja je postojala 2006. godine, kada je postupak pokrenut, Miškovićeva povezanost sa ljudima u tadašnjoj vlasti, kao i prodaja „C marketa“ posle četiri godine za milijardu evra, dovoljno govore - tvrdi Živojinović, koji je ne precizirajući da li misli na hapšenje Miroslava Miškovića (koji je u tom trenutku saslušavan u Tužilaštvu za organizovani kriminal) dodao i sledeće: „Možda i nije čudno što se danas događaju i ova konferencija i neki drugi događaji“.

Živojinović je optužen da je kao stečajni upravnik Građevinskog preduzeća „Rad“ oštetio državu za 100 miliona dinara, ali je on to juče negirao i izjavio da je presuda protiv njega i ostalih optuženih naručena.

- O tome svedoči ponašanje Dušana Vojnovića, sudije Specijalnog suda, kome ističe mandat 31. decembra i po cenu života mora da okonča suđenje. Mi smo tako optuženi nevini i na pravdi boga - tvrdi Živojinović, koji je juče ispričao kako mu je pre nego što je pokrenut postupak protiv njega „zaprećeno“ od strane policije da mora da optuži pojedine osobe za malverzacije u stečajnim postupcima, čime je, prema optužnici, država oštećena za više desetina miliona dinara.

Goranu Kljajević

Goran Kljajević | Foto: Vesna Lalić

Kljajević kažnjen pošto mu je pozlilo

Goranu Kljajeviću, bivšem predsedniku Trgovinskog suda, optuženom članu takozvane stečajne mafije juče je pozlilo na suđenju u Palati pravde. Alarmirana je Hitna pomoć, ali je Kljajević tražio da ga pregleda lekar iz Kliničkog centra Srbije. Sudija Dušan Vojnović je potom kaznio Kljajevića sa 150.000 dinara zbog remećenja reda u sudnici. Kljajević je ostao da leži na podu, dok ga u kolicima nisu odveli do automobila kojim je, kako saznajemo, prebačen u bolnicu „Sveti Sava“. Na suđenju je trebalo da započne iznošenje završnih reči tužioca.

Poslednji komentari
  • razocarana Vreme: 13.12.2012 01:22h

    E Misko,Misko...

  • Vitone Vreme: 13.12.2012 04:13h

    Sad ce sve na videlo : ko je hteo da kupi Zvezdu i zasto je nasa legenda Dzajic imao ogromne probleme ni kriv ni duzan!!! Kako to da Miskovic i Djuric kupuju firme zajedno po Republici Srpskoj...Koja tuga i zalost oslabis Dzaju i kupis Zvezdu za male repa...

  • snežana Vreme: 13.12.2012 08:32h

    Gospodine Živojinoviću, kako to da se sada javljate i dajete izjave oko predmeta koji vas tereti za materijalnu štetu. Ako su vam tada mogućnosti bile male da budete operativni zbog vladajućeg režima , kako ste uspeli da se sklonite od optužbi. Časno, uzdignute glave dodjite u sud, dajte izjavu da se proces okonča a krivci kazne. Vaše izjave su oprečne, jer ako vam je predhodna vlast omogućila bekstvo, ova će vas ugostiti u jednom od zatvora. Shvatili ste, nadam se da opraštanja nema kao ni transfera krivice. I još nešto, čiji novac trošite u Francuskoj i čime se bavite? Vaš otac nikada nije odgovorio na to pitanje, zato je za vas sada prilika. Puno pozdrava..

  • dubravka Vreme: 13.12.2012 10:04h

    Da li ce se njemu suditi ako je kriv kao i ostalim ljudima koji su se ogresili o zakon, a ipak je bio stecajni upravnik i zna se koliko su placeni ti "upravnici" da dovedu firmu tamo dokle su je doveli, ili ce mu se gledati kroz prste zato sto je SIN Bate Zivojinovica!?

  • mira Vreme: 13.12.2012 14:17h

    a da li mu je i sad zaprećeno da optužuje ili se tek onako javio iz Pariza, Treba da odgovara zbog zličinačkog udruživanja sa stečajnom mafijom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP