Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AVANTURE SRPSKIH POSLANIKA U AMERICI

Bauer se bori za Indijance!?

Autor: M. Keranović | 25.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pojedini poslanici Skupštine Srbije koji su pre desetak dana otišli u Sjedinjene Američke Države, pored mnogobrojnih obaveza koje tamo imaju, našli su vremena i za razonodu, što se i vidi po fotografijama koje kače na svojim Fejsbuk i Tviter profilima.

Boks meč su iz prvog reda pratili poslanici Bojan Kostreš (LSV), Balint Pastor (SVM), kao i Zoran Babić i Katarina Rakić iz SNS-

Boks meč su iz prvog reda pratili poslanici Bojan Kostreš (LSV), Balint Pastor (SVM), kao i Zoran Babić i Katarina Rakić iz SNS-a

Ako je suditi po fotkama poslanika koji, da ne bude zabune, nisu otišli u Diznilend, već na profesionalno usavršavanje u SAD, onda se može reći da je Ivanu Baueru iz SDPS-a u Americi baš dobro zezanje.


Osim fotki ispred zgrade „Hari Truman“, u kojoj je smešten Stejt department, iz „podzemnog vozića koji prevozi između dve zgrade Kongresa“, potom sa Kapitola, Bauer je objavio fotke i sa bokserskog meča, što znači da se našlo vremena i za razonodu. Ne, Bauer se nije pesničio, iako ima i fotku sa šampionskim pojasom, koji je verovatno samo pozajmio za potrebe fotkanja. Inače, baš ispod tih fotografija sa meča on je napisao: „To je bio jedini trenutak razonode u nedelju dana. 24 sata akcije sa kongresmenima, senatorima, ljudima iz Stejt departmenta... Svi smo se porazboljevali od umora.“

Pozer sa  šampionskim  pojasom: Ivan Bauer

Pozer sa šampionskim pojasom: Ivan Bauer


Bokserski meč su iz prvog reda, osim Bauera, pratili i poslanici Bojan Kostreš (LSV), Balint Pastor (SVM), kao i Zoran Babić i Katarina Rakić iz SNS-a. Inače, ovi poslanici izgleda da su u međuvremenu postali i borci za prava Indijanaca. Svi oni zajedno su se fotkali i sa članicom Saveta indijanskog plemena iz Konektikata. Naravno, Bauer se sa njom i sam fotkao.
- Zamolila je delegaciju Skupštine Srbije da u Savetu bezbednosti Srbija pomogne njihovu inicijativu da Indijanci budu prepoznati (i priznati) kao posebna nacija - napisao je Bauer istod te fotografije.

Na Fejsbuk i Tviter profilima poslanika koji su u Americi mogu da se vidi i ozbiljne fotke koje svedoče sa kim su se sve sastali i razgovarali, ali i šta su sve posetili.

Poslanik  SDPS-a sa  mladom Indijankom

Poslanik SDPS-a sa mladom Indijankom


Inače, „Alo!“ je pre otprilike dve nedelje pisao o poslanicima koji su 14. septembra otišli u dvanaestodnevnu studijsku posetu Americi. Iako i troškove puta i boravka tokom njihovog profesionalnog usavršavanja u SAD snosi program „Otvoreni svet“, finansiran od strane Kongresa i Vlade SAD, poslanici su od Skupštine Srbije tražili dnevnice, koje se inače kreću od 89 do 101 dolara, u zavisnosti od grada u koji se putuje.

- Ako smatrate da narodni poslanici, koji će tri noći provesti u porodicama svojih američkih kolega, ne treba ništa da pojedu i popiju, već da žive od vazduha, onda u redu. Ako smatrate da 12 dana ne treba ništa da pojedemo, onda u redu. Ako to smatrate, odreći ćemo se dnevnica i otkazaćemo put... Pobogu, pa ne idemo na ekskurziju. Dnevnice su minimalne - ovako je Zoran Babić, poslanik naprednjaka, odgovorio kada smo ga pitali zašto su tražili dnevnice, kada su Amerikanci pokrili troškove puta i boravka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP