Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEKARI ODBACILI OPTUŽBE PORODICE ADEMOVIĆ

Beba je bila zdrava, ugušila se mlekom

Autor: A. Bajrović | 19.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Zaposleni na ginekološko-akušerskom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru odbacuju tvrdnje porodice Ademović, čija je beba stradala u padu helikoptera Vojske Srbije, da su odgovorni za loše stanje novorođenčeta. Lekari tvrde da je dete rođeno zdravo, ali da je pušteno kući na insistiranje porodilje Fazile F.

Lekari odbacili optužbe porodice Ademović čiji je unuk stradao u helikopteru

Lekari odbacili optužbe porodice Ademović čiji je unuk stradao u helikopteru

- Beba je na porođaju dobila ocenu devet od 10, bila je potpuno zdrava. Tokom boravka u bolnici dete je svaki dan pregledano i praćeno, a u početku je bilo malo problema sa dojenjem, što je normalno ako znamo da je majka prvorotka i veoma mlada. O svemu imamo dokumentaciju, koju možemo svima dati na uvid - kaže načelnik ovog odeljenja Nedžib Numanović, a babice potvrđuju da je beba normalno sisala, a da je majka imala dovoljno mleka.


- Pomagali smo joj prilikom dojenja i nije se žalila ni na šta. Ako je ona zvala porodicu i žalila se na naš odnos, zašto niko od rođaka nije došao da pita je li to tačno - kaže babica Evica Mojsilović. Lekari, dalje, tvrde da su Ademovići hranili bebu kravljim mlekom i kao dokaz su novinarima pokazali otpusnu listu sa dečjeg odeljenja od petka 13. marta.

Otpusna lista: Iz  pluća izvučeno mleko

Otpusna lista: Iz pluća izvučeno mleko


- Dete je tada primljeno zbog gušenja, bez disanja i kucanja srca. Reanimirano je i intubirano, a aspiracijom je iz pluća izvučeno mleko, pa je zaključeno da je to dovelo do gušenja. Osobe koje su dovele bebu su doktorima rekli da je hranjena dvotrećinskim kravljim mlekom, jer se majka ne snalazi sa dojenjem - kaže Numanović.

Fikreta i Metko Adević, baba i deda stradale bebe, prethodno su za njeno loše zdravstveno stanje optužili lekare i medicinske sestre sa ginekologije. Oni su tvrdili da su bebu, kada je došla kući, hranili majčinim mlekom, ali da je ona bivala sve lošije.

- Znam kako se hrane bebe. Dete nije mokrilo, nije se praznilo, pa smo ga u petak odneli u bolnicu, gde su ga lekari oporavili i rešili da ga šalju dalje - kaže Fikreta. Ona dodaje da će večno biti zahvalna lekarima i pilotima i da je duša boli zbog njihove pogibije.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 19.03.2015 14:19h

    Postavlja se pitanje da li škole služe same sebi, odnosno da zaposleni u njima primaju platu, ili su tu da uče i edukuju naše najmlađe?!?! Verovatno sluze tome da nastavnici volonterski rade, a ne moraju da zive? Zar ne, dragi roditelji?!

  • mix014 Vreme: 19.03.2015 14:21h

    Dobila vece pare, ovo joj samo izgovor, cuj ne zele naprrdnjaci da gostuju kod nje, Å¡s sto ih ne natera. Nebulozr.

  • Coal Vreme: 19.03.2015 14:37h

    Samo pogledati par gostiju koji su bili posle Olje Bećković... Nešto se tu ne slaže sa ovom izjavom http://media.rtv.rs/sr_ci/jedan-na-jedan/epizode?strana=9

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP