Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA MU BI?

Beba Popović napao novinare!

Autor: Vijesti | 04.09.2013 - 10:31:00h | Komentara: 1

Nekadašnji šef vladinog Biroa za komunikacije Vladimir Popović napao je ekipu podgoričkog lista "Vijesti" ispred zgrade u kojoj se nalazi predstavništvo OEBS-a.

Vladimir Beba Popović

Vladimir Beba Popović | Foto: Vladislav Mitić

Kako tvrdi taj list, on je fotoreporteru na silu uzeo fotoaparat i izbrisao fotografije, a novinaru "Vijesti" oduzeo je diktafon.


"Reporteri Vijesti bili su na zadatku ispred te zgrade. Popović je psovao fotoreportera Vijesti Luku Zekovića, upotrebljavajući najvulgarnije izraze i unosio mu se u lice nakon što je primetio da ga je fotografisao kada je izlazio iz zgrade, u kojoj se inače nalaze kancelarije njegove nevladine organizacije", stoji na sajtu podgoričkog lista.
"Vijesti" tvrde da je Popović novinaru tog lista Miodragu Baboviću psovao majku, nazivao ga "smrdljivim govnom" tvrdeći da su mu reporteri "Vijesti" ugrozili privatnost, iako su ga fotografisali na javnom mestu. Zatim je fotoreporteru na silu uzeo fotoaparat i izbrisao fotografije, a novinaru Baboviću je oduzeo diktafon, kažu iz "Vijesti".
Sve vreme na mestu zbivanja je bio pripadnik obezbeđenja premijera Mila Đukanovića Zoran Jovanović, zaključuje se u tekstu.

Popović: Vijesti lažno optužuju

Nekadašnji šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv novinara i fotoreportera dnevnog lista Vijesti Miodraga Babovića i Luke Zekovića, zbog, kako je naveo, ugrožavanja privatnosti i lažnih optužbi.
Popović je, u izjavi Pobjedi, negirao optužbe da je napao reportere Vijesti, navodeći da nije bilo nikakve primene nasilja sa njegove strane.
Da je istina bilo šta od toga što tvrde da su navodno bili ugroženi, zar ne bi odmah zvali policiju sa lica mesta, umesto što su otišli u redakciju da im urednici kažu šta se, ustvari, desilo. Insistirao sam da obrišu slike, što je fotoreporter sam uradio, osim jedne koju sam ja obrisao, kazao je on.
Popović je dodao da je nakon toga u ruci novinara Vijesti primetio diktafon i pitao zašto ga neovlašćeno snima.
On je odgovorio da me nije snimao i uz reči: Majke mi nisam, dao mi diktafon da se sam uverim. Kad sam se uverio da me nije snimio, vratio sam mu diktafon, ali je on rekao da ga neće uzeti, već će reći policiji da sam mu ga oteo. Nisam dalje insistirao, samo sam ga upozorio da je davanje lažnog iskaza i prijave krivično delo, naveo je Popović.
On je kazao da su reporteri Vijesti bili bez legitimacije i jasnog obeležja svoje medijske kuće.
Pitao sam ih sa kojim pravom su me slikali i time ugrožavaju moju privatnost, da bi novinar odgovorio da sam ja javna ličnost na javnom mestu. Objasnio sam im da sam u prostorijama sedišta firme koja nije javno mesto i da ja ne obavljam niti jednu javnu funkciju bilo gde da bi me tretirali kao javnu ličnost, rekao je Popović.
Incident se dogodio ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište Popovićevog Instituta za javnu politiku.

Poslednji komentari
  • gago Vreme: 04.09.2013 12:37h

    Ne miri se sa tim da je njegovo vreme proslo

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP