Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MAJKA ZAPANJENA ODLUKOM RFZO

Bebu šalju autobusom na lečenje bez pratioca!

Autor: B. N. | 06.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Izgleda da su srpske bebe toliko napredne da bez roditelja mogu same autobusom iz Kragujevca u Beograd na analize krvi! Barem tako smatra Republički fond za zdravstveno osguranje, koji dečaka starog 16 meseci samog šalje u prestonicu, bez pratnje roditelja. Majka Aleksandra Radović iz Kragujevca kaže za “Alo!” da je zapanjena odlukom RFZO.

Crno na belo

Crno na belo

- Jedino objašnjenje za takvu odluku je da uopšte ne čitaju dokumentaciju! Jer, potpuno je nelogično da dete od 16 meseci može samostalno da putuje autobusom, bez pratnje majke. Ovu ocenu su 24. februara potpisali lekari prvostepene lekarske komisije RFZO. Prekjuče smo svojim automobilom odveli dete u Beograd, u Institut za transfuziju krvi na analizu HLA tipizacije, koja se ne radi u Kragujevcu - navodi ona pokazujući dokument Fonda u kojem je u odeljku “pratilac u putu” napisano da on nije potreban, a kao vrsta prevoza naveden je autobus.


S druge strane, u RFZO kažu da je njihova komisija odobrila slanje uzorka krvi na analizu, a ne deteta, zbog sumnje na celijakiju u Institut za transfuziju krvi u Beogradu.

- Roditelji osiguranika nisu prigovorili na odluku prvostepene lekarske komisije niti su se obratili službi za refundaciju putnih troškova. RFZO svim osiguranicima mlađim od 18 godina odobrava pratioca u putu ukoliko je potrebno lečenje van matične filijale - naveli su oni.
 
Poslednji komentari
  • Svašta Vreme: 06.03.2015 07:56h

    E svašta. Pa iz dokumenta prvotepene lekarske komisije se jasno vidi da je "saglasna da se osiguraneo lice, Strahinja Radović", a ne "uzorak krvi", upućuje na ambulantno-specijalsitički pregled,bez pratnje, autobusom. Roditelji su u pravu, a u RFZO ne govore istinu, već se vade.

  • Dragan Vreme: 06.03.2015 09:13h

    Mogli su bar da ga pošalju brzom poštom,takvu isporuku neko bar potpiše da je primio,a moglo je i sa povratnicom!?Ali to je verovatno skuplja varijanta pa se izbegava zbog mera štednje!!

  • Samo vas gledam Vreme: 06.03.2015 11:12h

    A uzorak krvi se na analizu obično šalje autobusom. Da se vozaču i kaže mu se:"Vozi ovo za Beograd". Lekari u Srbiji...bruka.

  • Lili Vreme: 06.03.2015 12:24h

    To sam doživljavala i kao dete od 10 godina od iste ustanove. Pitam se da li su ti ljudi u komisijama roditelji ili su samo bezdušnici.

  • sale Vreme: 06.03.2015 14:30h

    Dete od 16 meseci NE PLACA kartu, stim u vezi trosak putovanja se odnosi samo na jednu osobu, tj. u ovom slucaju pratioca. Refndacija jedinog troska je na ime pratioca a ne tog deteta. Logicno. I verovatno je to objasnjeno usmeno ali malo medijske hajke nije na odmet.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP