Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZNAČAJNA POMOĆ

Beč poklanja vatrogasna i komunalna vozila srpskim gradovima!

Autor: Tanjug | 20.04.2015 - 17:12:00h | Komentara: 1

Zamenica gradonačelnika Beča Anica Macka Dojder izjavila je danas u Svilajncu da će glavni grad Austrije krajem maja pokloniti vatrogasna i komunalna vozila Svilajncu, Paraćinu i Kladovu.

Sve spremno za Evroviziju: Beč

Beč | Foto: Profimedia

Reč je o po jednom vatrogasnom i po dva komunalna kamiona, upotrebvljavana, ali koja su u izvnerednom stanju, objasnila je Dojder, koja je i poslanik Socijaldemokratske stranke u parlamentu Beča.

"Prenela sam predsedniku opštine Predragu Milanoviću odluku grada Beča, koja je doneta još u vreme poplava, u maju prošle godine. Grad Beč je bio prvi grad u Austriju gde je gradonačelnik preuzeo manje više koordinaciju za pomoć poplavljenima mestima u Srbiji", objasnila je Dojder novinarima.
Kada je u Skupštini doneta ta odluka, "ja sam govorila na tu temu i rekla da se mora uputiti pomoć kada se voda povuče i kada nestanu te slike iz medija, a mali gradovi nisu bili ni prisutnu mnogo u medjunarodnim medijima, mi smo više o tome znali sa interneta, od ljudi iz vašeg grad koji žive i rade u Beču", dodala je Dojder.

Dodijer je novinarima rekla da ova vozila nisu velika novčana pomoć, već više moralna podrška.

"Kada medji objave ovu vest, možda će Beč biti pimer nekim drugim gradovima u Evropi da pomognu", rekala je Dojder i dodala da je čula od Milanovića da je ovo "jedna bitna pomoć Svilajncu".

Razgovarali smo i o investiranju firmi iz Beča u Svilajncu "i ja ću vrlo rado želju Milanovića preneti na prava mesta koja imaju značajan uticaj na investitore", istakla je Dojder.

Predrag Milanović je novinarima rekao da jedno novo vatrogasno voilo košta oko 100.000 evra, a jedno vatrogasno oko 200.000.

"Za nas je ovo velika donacija, u maju prošle godine imali smo katastrofalnu poplavu, u kojoj su i neka vozila stradala, a naš lokalni budžet nije na tom nivou da ih sada možemo kupiti", rekao je Milanović.
Poslednji komentari
  • Vreme: 20.04.2015 20:27h

    Ееее,мој геџо србине,да ти неко поклања нешто што може да гради мало боља сеоска радионица?Где је чувена београдска фабрика ,,ВАТРОСПРЕМ,, где сам као ученик имао праксу?Градили су камионе за гашење пожара!ПРОЦЕНТАШИ СУ НАС УПРОПАСТИЛИ!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP