Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ATENTAT NA BIZNISMENA

Beko svestan i komunicira, prognoze za oporavak optimistične!

Autor: A.O. | 15.11.2014 - 12:50:00h | Komentara: 1

Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, saopšteno je iz Kliničkog centra Srbije. Stefanović: Policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu napada.

Biti ili ne biti,  pitanje je sad:  Milan Beko

Milan Beko | Foto: Ognjen Radošević

Stanje ranjenog Milana Beka je jutros stabilnije u odnosu na proteklu noć, saopštio je Klinički centar Srbije.

Zbog težine i vrste povrede narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se sa njegovim intenzivnim lečenjem, dodaje se u saopštenju.

Prema saznanjima „Novosti“, prognoze za oporavak srpskog biznismena su vrlo optimistične. On je svestan i komunicira. Naš izvor navodi da samo u slučaju da se desi nešto „baš neočekivano“, može se govoriti o životnoj ugroženosti.

Beogradska policija ima opis napadača koji je sinoć pucao na biznismena Milana Beka. Prema izjavama svedoka koji su videli napadača, radi se o mlađem muškarcu visokom oko 175 centimetara, sa "normalnim, lepim crtama licama". S druge strane, kabinet Milana Beka oglasio se saopštenjem kojim demantuje informacije da je vozač Milana Beka video lice napadača.

Napadača je videlo nekoliko svedoka, koji su dali izjavu policiji. Svedoci su uglavnom stanari ulice u kojoj se desio napad, i koji su napadača videli tokom popodneva, saznaje Blic.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde su dve osobe sinoć pokušale da ubiju biznismena Milana Beka.


Stefanović je istakao i da policija intenzivno radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva, ali da, prema dosadašnjim informacijama, oni koji su pucali nisu bili profesionalci.


Kako je rekao, Beko je pogođen sa dva hica, a da je pucao profesionalac, ne bi sa te udaljenosti promašio.


Kabinet biznismena demantovao je glasine da je vozač i telohranitelj Milana Beka video napadača.

"Jedina istina o tome šta je vozač video i rekao poznata je samo policiji, čak nije ni najbližim saradnicima u kabinetu ili njegovoj porodici. Vozač gospodina Beka pokazao je juče koliko je profesionalan i sigurni smo da nije davao izjave za javnost već da je izjavu dao samo policiji. Zato je sve objavljeno deo špekulacija i informacije koje nisu proverene ni potvrđene", navodi se u saopštenju kabineta.

- Pronađene su četiri čaure, jedno zrno ali i otisak stopala za koji verujemo da je napadačev. Nađeno je i više od 20 opušaka cigareta i svi tragovi sada će biti veštačeni kako bi se identifikovala osoba koja je pucala u Beka - rekli su iz beogradske policije.

Uviđaj ispred biznismenove kuće

Uviđaj ispred biznismenove kuće | Foto: Nemanja Kostić

Kako saznaje naš izvor u Urgentnom centru, policija je danas  dozvolila samo ženi i deci da uđu u sobu u kojoj je ranjeni Beko.

Na mestu zločina nađeno je dovoljno tragova na osnovu koji će moći da se dođe do DNK napadača.

Zdravsteno stanje biznismena Milana Beka jutros je stabilnije nego juče, saopštio je Klnički centar Srbije.

"Zbog težine i vrste povrede, narednih pet do sedam dana postoje rizici, i nastavlja se s njegovim intenzivnim lečenjem", navodi se u kratkom saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je gotovo uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su pokušali ubistvo Milana Beka biti pronadjen i izvedeni pred lice pravde i dodao da to nije bilo profesionalno izvedeno.

Policija je juče

Policija je juče "prečešljala" čitavu prestonicu | Foto: Petar Dimitrijević

Beogradska policija ima opis napadača koji je sinoć pucao na biznismena Milana Beka. Prema izjavama svedoka koji su videli napadača, radi se o mlađem muškarcu visokom oko 175 centimetara, sa "normalnim, lepim crtama licama".

Svedoci su uglavnom stanari ulice u kojoj se desio napad, i koji su napadača videli tokom popodneva, saznaje Blic.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija pronašla četiri čaure i jedno zrno na mestu gde su dve osobe sinoć pokušale da ubiju biznismena Milana Beka.

Milan Beko na saslušanju / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Milan Beko | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Stefanović je istakao i da policija intenzivno radi u nekoliko pravaca na otkrivanju motiva za pokušaj ubistva, ali da, prema dosadašnjim informacijama, oni koji su pucali nisu bili profesionalci.

Kako je rekao, Beko je pogođen sa dva hica, a da je pucao profesionalac, ne bi sa te udaljenosti promašio.

On je, odgovarajući na pitanja novinara u Lazarevcu gde je obišao rudarski basen Kolubara i kop Tamnava zapadno polje, rekao da mnogi nisu očekivali da će kada su zločinački ubijeni mala Tijana Jurić ili Luka Jovanović ubice biti pronadjene, ali da to jeste učinjeno.
- Ovo svakako nije bilo profesionalno izvedeno, nije reč o pokušaju profesionalnog ubistva. Mnogo grešaka su počinioci načinili i gotovo sam uveren da će u danima koji su pred nama oni koji su to uradili biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde - kazao je Vučić.
Kako je naveo, to je najvažniji zadatak države da se pokaže da nijedan zločin ne može proći nekažnjeno.
"Oni koji su to počinili biće uhvaćeni i biće kažnjeni gotovo sam siguran u to", kazao je premijer i dodao da je, naravno, važno i to da je Beko živ.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 16.11.2014 05:58h

    Само један од црногораца који је у Србију дошао са кесом у руци и обогатио се!Нит им Србија у срцу а нит у крштеници?Србију гледају као краву музару и ништа више?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP