Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDMETI „C MARKET”, „LUKA” I „NOVOSTI” STIŽU U TUŽILAŠTVO

Beku preti pritvor?!

Autor: S. Vojinović | 02.04.2013 - 22:23:00h | Komentara: 10

Jedan od glavnih aktera srpske privatizacije Milan Beko će uskoro biti saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal! Ovaj kontroverzni biznismen će tužiocu odgovarati na pitanja o svom učešću u tri sporne privatizacije, a nije isključeno da će biti zadržan u pritvoru, saznaje „Alo!“.

Već saslušavan  u policiji: Milan  Beko

Već saslušavan u policiji: Milan Beko | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Naš izvor, blizak istrazi, kaže da se predmeti koji se odnose na Beka polako privode kraju.

- Pri kraju su predistražne radnje vezane za Beka u predmetima u vezi sa Lukom Beograd, „C marketom“ i „Novostima“. On je zbog Luke Beograd i „C marketa“ već saslušavan u policiji pred zamenikom tužioca za organizovani kriminal krajem januara skoro šest sati. U međuvremenu smo došli do novih saznanja koje nikako ne idu na ruku ovim biznismenu. Radna grupa MUP-a Srbije će uskoro ceo izveštaj sa dokumentacijom proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje odlučuje da li će pokrenuti istragu.

Radisavljević: Moja smena je prvoaprilska šala!


Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević odbacio je kao prvoaprilsku šalu navode medija o zahtevu vrha policije da bude smenjen, jer navodno štiti okrivljene iz redova Demokratske stranke i opstruira najveće istrage.
-To doživljavam kao prvoaprilsku šalu. To je tako i nikako drugačije - decidan je bio je Radisavljević.

Nakon njegovog saslušanja nije isključeno, na osnovu onoga što je do sada prikupljeno, da Beko bude zadržan u pritvoru. Zanimljivo je i da je Miroslav Mišković tokom saslušanja u vezi sa Lukom Beograd i „C marketom“ izneo neke nove stvari o ulozi Beka u ovim privatizacijama- objašnjava naš izvor.
„Alo!“ je juče pokušao da stupi u kontakt sa Bekom, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Kupovina „C marketa“ je sprovedena 2005. godine, a kupili su ga Mišković i Beko. Sporazum sa njima potpisao je dotadašnji direktor firme Slobodan Radulović, koji je zatim pobegao iz Srbije, i za njim je, kao pripadnikom stečajne mafije, raspisana međunarodna poternica. Mišković i Beko su 75 odsto akcija platili 53 miliona dolara. Poslu je prethodio memorandum o kupovini „C marketa“, jer je vlada koju je predvodio Vojislav Koštunica tada želela da „C market“ ostane u rukama srpskih privrednika.

Zajedno  privatizovali Luku i  „C market“: Mišković

Zajedno privatizovali Luku i „C market“: Mišković | Foto: Nemanja Kostić

Akteri privatizacije Luke Beograd, pored Beka, koji je kupovinu 93 odsto akcija 2005. obavio preko firme „Vorldfin“ iz Luksemburga, jesu i Predrag Bubalo, tadašnji ministar privrede, Miodrag Đorđević, direktor Agencije za privatizaciju, i Miljko Štimac iz Komisije za hartije od vrednosti.

Savet za borbu protiv korupcije tvrdio je da su „Večernje novosti“ privatizovane 2006. godine na nezakonit način, dogovorom direktora kompanije Manojla Vukotića i biznismena Milana Beka, dok Predrag Bubalo nije sproveo zaključak vlade o reviziji vlasništva u „Novostima“.

Beko: Radio sam po zakonu!


Milan Beko je gostujući na televiziji B92 rekao da ne vidi pravne razloge za svoje eventualno hapšenje.
-Ne nalazim pravne razloge da se to desi, ali sam odlučio da prođem kroz ceo postupak. Radio sam po zakonu i u mom je interesu da se slučaj reši - rekao je Jevrić. Na opasku da niko od privrednika nije komentarisao hapšenje Miškovića, Beko je rekao da jeste upadljivo da niko od poslovnih ljudi nije našao za shodno da za kolegu nešto kaže, ali da “to govori o našem društvu i da nema kritičke javnosti” da su se uplašili. Biznismen je rekao i da davno već nema zajedničke projekte sa Miškovićem, a da su to bili „C market“ i Luka Beograd, pre 6 godina.

Poslednji komentari
  • Branko Vreme: 03.04.2013 01:44h

    Beko rodjen u Herceg Novom 1961 Danko Djunic /Sartrid /rodjen u Herceg Novom..

  • Miloš Vreme: 03.04.2013 08:05h

    Kao što sam negde već pomenuo ispijaće Beko kafu sa Miškovićem i prelistavaće "Novosti" a usput krojiće životni put za narednih 20 godina iza rešetaka!

  • Bratanac Vreme: 03.04.2013 08:14h

    Dobro da ste ga upozorili,da ga ne iznenade. Zbog takvih tekstova i informacija Srbiji je potrebna detaljna rekonstrukcija sistema.

  • draza Vreme: 03.04.2013 08:43h

    On je davno trebao da pravi drustvo Miskovicu, a nazalost, ima ih jos...

  • simo.proces Vreme: 03.04.2013 11:10h

    igrajte se, delije po zatvorima srbije sve delija do delije s nasim parama se igrali .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP