Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DŽABE SPORAZUM

Belorusija neće da izruči Bogoljuba Karića!

Autor: | 17.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Srbija i Belorusija potpisale su sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i ugovor o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, ali Bogoljub Karić, koji gradi trgovinski centar u ovoj zemlji ne mora da brine da će zbog sporazuma biti izručen.

Što ne kažete da mogu slobodno da se šetkam: Karić

Što ne kažete da mogu slobodno da se šetkam: Karić | Foto: Andrej Isaković

Naime, iako Srbija preko Interpola traga za Karićem, on može slobodno da se šeta po Rusiji, gde se pretpostavlja da je našao utočište nakon bekstva, ali i da po Belorusiji obilazi i nadgleda svoje gradilište. To je zbog toga što zakoni ove zemlje ne poznaju krivično delo koje mu se stavlja na teret.


Bogi neće da se mrzne: Nikolić i Lukašenko

Bogi neće da se mrzne: Nikolić i Lukašenko | Foto: FoNet

- Poternica je raspisana zbog zloupotrebe službenog položaja u kompaniji „Mobtel“, čiji je većinski vlasnik bio Karić. Međutim, u Rusiji i Belorusiji, ali i u EU, zloupotreba službenog položaja kakva se Kariću stavlja na teret od strane srpskog pravosuđa, nije tretirana u pozitivnom zakonodavstvu tih zemalja. Drugim rečima, njihovo zakonodavstvo ne poznaje takvo krivično delo. To znači da ove zemlje mogu samo da konstatuju da je on na njihovoj teritoriji jer je za njim raspisana međunarodna poternica, ali ga ne mogu procesuirati i isporučiti Srbiji - objašnjavaju izvori „Alo!“ iz MUP-a i Ministarstva pravde. Kako ističu naši sagovornici, pravosuđe Srbije ne odustaje od potrage za Karićem, a ukoliko bi se on kojim slučajem pojavio u Srbiji ili nekoj od država koje krivično delo za koje se tereti Karić tretiraju kao naše zakonodavstvo, bio bi uhapšen.

„BK grupa” gradi na prostoru bivšeg SSSR
Dragomir Karić u sredu je obelodanio na Tviteru da „BK grupa“ u zemljama nekadašnjeg SSSR-a
gradi više od tri miliona kvadrata. On je naveo i da su na tom tržištu prisutni već 40 godina.

Isti slučaj sa Canetom
Stanko Subotić Cane, koji se takođe nalazi na međunarodnoj poternici, živi kao slobodan čovek u Švajcarskoj, a slobodno može da se šeta i po Rusiji. Razlog je isti kao i u slučaju Bogoljuba Karića.

Poslednji komentari
  • Radulovic Vreme: 17.03.2013 17:17h

    Bravo, svaka cast! Moze Srbija da prica sta hoce, ali moj savet je ugledajte se na porodicu Karic. I Srbiji ce biti dobro. Da je srece da se gradi u Srbiji… Da je prethodna vlast bila malo pametnija da omoguci Karicima da izgrade Srbiju, ali isto je tako i sa mladim ljudima, Srbiji ne znace nista, a kad naprave svetski uspeh svi se otimaju oko njih, a najvise mi sami

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP