Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KOMUNALNI RED

Beograd: Akcija protiv bahato parkiranih

Autor: Tanjug | 19.09.2014 - 22:40:00h | Komentara: 2

Velika akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila iz okoline ugostiteljskih objekata u Beogradu sprovedena je večeras.

Predstavnici gradske uprave naglasili su da je uvođenje komunalnog reda jedan od najvažnijih prioriteta.

Parking gde je  pronađen eksploziv

Uklonjena su nepropisno parkirana vozila iz Ulice Strahinjica Bana i okolnih ulica, Njegoševe ulice, Omladinskih brigada na Novom Beogradu, sa Topličinog venca i u okolini Hrama Svetog Save.
Akcija je sprovedena na inicijativu JKP Parking servis, u saradnji sa Gradom Beogradom, saobraćajnom policijom, Interventnom jedinicom beogradske policije i Komunalnom policijom.
Direktor Parking servisa Andrija Čupković rekao je novinarima da je uvođenje komunalnog reda prioritet tog preduzeća i da je nedopustivo da bahati pojedinci svojim automobilima blokiraju trotoare pešacima i stanarima.
"Ovom akcijom jasno stavljamo do znanja da nema povlašćenih i da zakon mora da važi za sve", rekao je Čupković.
Načelnik komunalne policije Nikola Ristić istakao je da je akcija u interesu građana i da je cilj da se umanje prekršaji i kazne oni koji krše propise.
"Beograđani su navikli na prisustvo komunalnih policajaca, imamo dobru saradnju sa beogradskom policijom, a građani ne prave probleme kad sankcionišemo prekršaje", rekao je Ristić.
On je naveo da će od 1. oktobra biti uvedeno sankcionisanje sa elektronskim prekršajnim nalogom, kad će prekršaji biti češće i brže sankcionisani.
Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević rekao je da je ovo samo jedna u nizu akcija koje će se sprovoditi u narednom periodu, a pokazuje rešenost grada da uspostavi komunalni red.
"Komunalni red i stabilnost su prioritet i očekujte akcije i u vezi sa nepropisno postavljenim splavovima, uvođenjem reda u gradskom javnom prevozu", rekao je Milosavljević.
Poslednji komentari
  • Iva Vreme: 20.09.2014 00:05h

    Uklanjanje nepropisno parkiranih vozila je svakako potrebno, ali pre toga treba obezbediti dovoljan broj parking mesta ili javne garaže (makar one ružne montažne na sprat). Treba kažnjavati i bahate vozače - neznalice koji zauzimaju mnogo više mesta od predviđenog (parkiraju se ukoso umesto pravo ili na sred parkinga predviđenog za 2 vozila i sl.)

  • srecko sojic Vreme: 20.09.2014 00:10h

    kamion na slici ima niske registarske table.opet obmana i zastrasivanje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP