Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZASIJAĆE SAVSKI AMFITEATAR

„Beograd na vodi“ sa 200 objekata

Autor: Novosti | 06.03.2014 - 09:29:00h | Komentara: 0

Oko 1,85 miliona poslovnih i stambenih kvadrata biće izgrađeno u prestoničkom Savskom amfiteatru

Beograd na vodi

U Savskom amfiteatru biće izgrađeno oko 200 objekata ukupne površine oko 1,85 miliona kvadrata. „Beograd na vodi“ krasiće kula visine 210 metara. Prvih 30 spratova rezervisano je za hotel visoke kategorije i restorane, a na preostalih 20 etaža biće smešteni poslovni apartmani i komercijalni prostor. Najveći tržni centar na Balkanu imaće 200.000 kvadrata, a uz standardne sadržaje biće tu smeštena i igrališta, sportski tereni, klizalište, akvarijum... Šoping-mol će imati vezu sa kulom, a jednim delom izlaziće na obalu Save. U prvoj fazi, uz kulu i tržni centar, zidaće se i ekskluzivni stambeni prostor, za početak najverovatnije dve zgrade.

Projekat „Beograd na vodi“

Kako za „Novosti“ otkriva Srđan Rupar, vođa projekta „Beograd na vodi“, trenutno se priprema dokumentacija za prijavu radova na objektu Beogradske zadruge (nalazi se u Savskom amfiteatru), čija će fasada biti rekonstruisana prema projektima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. Takođe, formirane su i radne grupe za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za celu lokaciju. Te radne grupe, u kojima su predstavnici Beograda, Republike, Železnice, javni pravobranioci... praviće praktično pasoše parcela. Rešavanje imovinsko-pravnih odnosa uslediće nakon verifikacije planskih dokumenata.
O projektu „Beograd na vodi“ u sredu je bilo reči i na Biznis forumu na Kopaoniku. Savetnik prvog potpredsednika Vlade, Siniša Mali, istakao je da je Srbija „vrlo blizu“ potpisivanja ugovora sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za projekat „Beograd na vodi“, kao i da će ta investicija biti vredna 3,1 milijardu dolara, samo za gradnju. Nakon formiranja nove vlade, biće osnovano posebno preduzeće „Beograd na vodi“, koje će biti zaduženo za realizaciju tog projekta:

Beograd na vodi

- Taj projekat će ubrzati i završetak buduće glavne železničke stanice Prokop, nove autobuske stanice, zatim obilaznice oko Beograda od Bubanj Potoka do Vinče i Pančeva, kao i izgradnju beogradskog metroa. Mi smo prošle nedelje imali prvu sednicu nove radne grupe oko izgradnje beogradskog metroa.
PRODAJA IZ ZADRUGE
Već u ponedeljak počeće prvi radovi na renoviranju stare zgrade Beogradske zadruge, u Karađorđevoj ulici, koja će postati centar za promociju projekta „Beograd na vodi“, kao i za prodaju stambenog prostora, najavio je Siniša Mali. Na tom mestu će, kako je rekao, svako moći da vidi projekte, makete, ili da kupi stan u kompleksu „Beograd na vodi“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP