Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

STIGLA PRAVA ZIMA

Beograd od jutros pod snegom! (FOTO)

Autor: Agencije | 28.12.2014 - 07:25:00h | Komentara: 0

U Beogradu je jutros oko 5 i 30 časova počeo da pada sneg, a do sedam časova grad je već bio pod tanjim snežnim pokrivačem.

Ulice su prekrivene raskvašenim snegom do pet centimetara a gradske ekipe počele su da čiste ulicu Kralja Milana u centru grada, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.


Na Bulevaru Kralja Aleksandra sneg je prekrio kolovoz, na Novom Beogradu ulice se bele ali sneg je već raščišćen na Brankovom mostu.

- Oko 1.000 radnika pešadinaca uz radnike u 200 vozila za čišćenje snega, aktivno je od jutros na beogradskim ulicama, te većih problema u saobraćaju nije bilo - kaže Darko Glavaš koordinator Zimske službe.

- Radnici su na terenu, a većine ulice su crne, odnosno očišćene od snega, a pešački dokovi oslobođeni. Na rubnim delovima grada, ekipe su takođe brzo reagovale. U celom gradu se rutinski čiste ulice. Beograd put je na 4. stepenu spremnosti, a na ulicama su i JKP "Gradska čistoća", JKP "Zelenilo Beograd", kao i JKP "Parking servis" - kaže Glavaš.

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, na jugu i zapadu sa susnežicom, a u toku noći između nedelje i ponedeljka u većini krajeva doći će do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojave snežnih nanosa.

Od ponedeljka do subote biće veoma hladno, sa umerenim i jakim mrazevima a dnevna temperatura neće prelaziti nulu, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavodi.

Ujutru temperatura će biti od -8 do -1, a najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

U Beogradu pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Više padavina očekuje se krajem dana i tokom noći. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, jugoistočni, tokom noći u skretanju na severni i severozapadni, a temperatura će biti od -2 ujutro do 0 stepeni tokom dana.

Do srede će u celoj zemlji preovladavati oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, u nižim predelima manje, a na planinama će sneg i dalje padati.
Tokom novogodišnje noći biće suvo i hladno.

Do kraja perioda biće hladno i uglavnom suvo.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP