Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŽELJNI NASTUPA

Beograđani vole dobru muziku

Autor: Ekipa Alo! | 13.01.2014 - 13:01:00h | Komentara: 1

Beograd polako ali sigurno postaje grad koji je ponovo zanimljiv muzičarima za nastupe. Pored velikih imena, našu zemlju su tokom prošle godine posetili i ne toliko komercijalni, ali veoma kvalitetni i ovdašnjoj publici dobro poznati umetnici.

Ništa bez ćevapa: Grin Dej

Grin Dej

Prošle godine, Beograd i Srbiju posetio je veliki broj umetnika. Bijonse je svoju svetsku turneju otvorila nastupom u Kombank Areni, Dipeš Moud je imao fantastičan nastup na Ušću a Grin Dej u parku na Donjem gradu. To su samo neki od onih koji su posetili naš glavni grad.

Lojd Kol

Lojd Kol | Foto: printscreen

Lojd Kol, legendarni britanski pop muzičar, koji je sa bendom “Lloyd Cole and the Commotions” osamdesetih godina dvadesetog veka prodavao milionske tiraže, bio je iznenađen načinom na koji je ovdašnja publika reagovala na njegove ne tako komercijalne pesme.
- Hvala vam - rekao je ovaj pevač i tekstopisac - Uvek je lepo kada su nove pesme popularne kao i stare.
Zapravo, sve što je Lojd Kol izveo tog četvrtog oktobra, na dvočasovnom nastupu u Ustanovi Kulture Palilula, publika je oduševljeno prihvatila.
- Ranije nisam imao ponude da nastupam ovde. Nisam očekivao da će publika znati i ove nove pesme. Iznenađen sam - rekao je Kol - Postoji ceo jedan svet koji počinje tako blizu a do skoro je bio prekriven gvozdenom zastavom. Na tim prostorima nikada nisam bio i voleo bih da ih posetim. Budući da više ne mogu da se oslonim na prihod od prodaje albuma, moje šanse da odem na sva ta nova mesta zavise od toga da li ću uspeti da se ponovo vratim na scenu. To se, začudo, izgleda upravo događa.
Valentina Macura, koja je bila promoter Kolovog nastupa u okviru Beogradskog Festivala Subkulture, smatra da obnovljena popuilarnost Beograda kao mesta za turneje ima veliki simbolički značaj.

- Ovo ukazuje na odstupanje od lokalnog turbo folka i svega što je on propagirao - kaže Macura.

Dipeš Moud na Ušću

Dipeš Moud na Ušću

Čak i strani mediji napominju da je ovdašnja publika bila godinama uskraćena  za kvalitetne nastupe. Sankcije, nacionalni sukobi i nemaština su uticali na to da svetska muzička imena ne svraćaju u našu zemlju. Međutim, poslednjih godina situacija se menja pa sve više umetnika dolazi na ove prostore i odlazi sa pozitivnim utiscima.


- Dipeš Moud je bio bend od ogromnog značaja za Beograd i Srbiju. Kada su napokon stigli, i kada smo videli sve te ljude koji su došli da ih slušaju, osetili smo da smo, nakon deset godina, pobedili - rekla je Valentina Macura.

p

Peter Gabrijel | Foto: Mitar Mitrović

Peter Gabrijel, još jedna pop legenda, imao je svoj prvi nastup u Beogradu novembra 2013. godine. Ne treba posebnpo naglašavati da je nastup protekao fenomenalno i da su svi bili oduševljeni.
Svetski mediji koji su izveštavali o iznenađujuće dobrom prijemu i velikoj posećenosti koncerata manje komercijalnih umetnika zaključuju da su poslednje dve decenije bile turbulentne i za Srbiju ali i za svetsku muzičku scenu. Nadaju se da su sada obe strane spremne da jedna drugoj pruže ono što im je potrebno. Kako smatraju, to bi moglo da bude ponovno rođenje jednog divnog odnosa.
 
Poslednji komentari
  • Alexa_msc Vreme: 13.01.2014 15:57h

    Malo vam je sabanski to pisanje stranih imena grupa i ljudi po "naski".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP