Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DIVLJAČKI

Beograđanima hteli da otmu stan u Crnoj Gori!

Autor: vijesti.me | 30.09.2014 - 21:23:00h | Komentara: 0

Dve ženske osobe provalile su u stan Beograđana u Tivtu, pobacale stvari vlasnika i promenile vrata i bravu, a na prozore postavile rešetke, pišu "Vijesti".

Tivat

Tivat

Prema navodima komšija koji žive u istoj zgradi u kojoj Beograđani Ivan Ćurgus i Ivana Lukić-Ćurgus još od 1995. poseduju nekretninu, sve se dogodilo pre 10-ak dana kada su se dve nepoznate ženske osobe, pojavile pred zgradom, otvorile vrata stana beogradskog bračnog para i ušle u njega.
U početku, komšijama nije bilo ništa sumnjivo jer su pretpostavljali da je porodica Ćurgus prodala stan i da je došao novi vlasnik. Ipak, kada su počeli da iznose stvari i bacaju deo nameštaja uz obližnje kontejnere, pa postavili nova vrata i metalne rešetke na prozore, jedan od komšija je telefonom kontaktirao porodicu Ćurgus u Beogradu i obavestio ih da se nešto čudno događa sa njihovom nekretninom u Tivtu.
"Zaprepašćeni, ostavili smo decu na čuvanje, u nedelju seli na prvi avion i došli u Tivat. Dočekala su nas nova, zaključana vrata na ulazu našeg stana. Uz pomoć majstora, otvorili smo ih i ušli unutra – dobar deo nameštaja je bio odnesen, sve naše privatne stvari su nestale, neke slike, fotografije i nama dragi predmeti - sve je to odneseno. Pozvali smo policiju koja je vrlo profesionalno reagovala, napravila uviđaj i zapisnik, te smo angažovali advokata. Posedujemo sve papire koji dokazuju da je stan u Ulici Like Tomanoviča 11 u Tivtu u našem vlasništvu još od 1995. kada ga je od izvesnog Bogdana Bulatovića, kupio suprugin otac, pokojni Zoran Lukić a ona ga je kasnije od njega nasledila. Ova imovina nije opterećena nikakvim teretima niti je nikada bila predmet bilo kakvog sudskog spora, a porodice Lukić i Ćurgus su je nesmetano uživale već skoro 20 godina", ispričao je novinarima u Tivtu Ivan Ćurgus.
Oni inače, već godinama letuju u tom malom stanu površine 25 kvadrata, a ovde su poslednji put bili u julu. Nakon njih, u avgustu je stan koristila Ivanina majka, a potom neki njihovi prijatelji iz Beograda koji su iz Tivta otputovali 13. septembra.
"Komšije kažu da su u naš stan nakon toga, najverovatnije oko 20. septembra, ušle dve ženske osobe koje su se dovezle u džipu kolašinskih tablica i da im je u iznošenju naših stvari pomagao jedan stariji Rom. Komšijama su te osobe ispričale nekoliko verzija priče kojima su dokazivali svoje navodno vlasništvo nad našim stanom. Očekujemo od policije da pronađe počinioce i protiv njih podnese krivičnu prijavu za upad u tuđu nekertninu, pljačku i oštećenje stvari", kažu Beograđani, dodajući da se ni u snu nisu mogli nadati da im se u Tivtu može dogoditi takva neprijatnost.
Ćurgusi očekuju i da im šteta bude nadoknađena a sa nevericom govore o osobama koje su kako kažu "rešetkama pretvorile naš stan u logor i bez ustezanja, prebirale po nečijim ličnim stvarima i imovini".
Oni su ugradili nova vrata i bravu na stan u nadi da će to neželjene posetioce sprečiti da ponovno uđu u njihovu nekretninu u Tivtu.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP