Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OLOVO U BOJI ZA KOSU?

Beograđanki opala kosa posle farbanja?!

Autor: A. O. | 04.02.2015 - 13:10:00h | Komentara: 4

A.R. tvrdi da joj je tri dana pošto se ofarbala, kosa opala. Istom farbom se farba 30 godina i do sada joj se ovo nije desilo.

Frizeraj

Ilustracija | Foto: Profimedia

Beograđanka A. R. javila se RTS-u i ispričala kako joj je nedavno gotovo potpuno opala kosa, pošto se ofarbala bojom za kosu koju koristi već 30 godina.

Prema njenim rečima, posle tri dana kosa je počala da opada u pramenovima, zbog čega je ona odmah uradila analize krvi, koje su bile u granicama normale.

Potom je otišla na pregled kod dermatologa koji je zaključio da postoji mogućnost da je u farbi bilo olova, što je prouzrokovalo opadanje kose.

U Ministarstvu zdravlja, međutim, tvrde da se sve uvozne farbe za kosu redovno kontrolišu i da do sada nisu imali ovakav slučaj.

Na klinici za kožne bolesti u Beogradu za RTS su rekli da A. P. nije bila kod njih na pregledu, da takav slučaj do sada nisu imali i pozvali su Beograđanku da ih poseti kako bi uradili potrebne analize.

Dermatolog kod koga je A. P. bila na pregledu, posebno je iznenađen činjenicom da je ovoj sredovečnoj Beograđanki ubrzo po opadanju, odmah počela da izbija nova kosa.

U prilogu koji je jutros emitovao RTS nije precizirano o kojoj uvoznoj farbi za kosu se radi.

Poslednji komentari
  • Pedja Vreme: 04.02.2015 17:01h

    Ministarstvo zdravlja laze,njihovi sanitarci od celoga slepera carinske robe nekih 50 -100 kodnih artikala uzmu obicno 2-3 artikla i to onih koji njima trebaju za njihovu licnu upotrebu.Potom daju papir o sanitarnoj ispravnosti koji pokriva sledecih sest(6) meseci uvoza istih artikala.znaci moze da prodje voz kroz carinu neispravnih artikala i nikome nista.

  • Kaja Vreme: 04.02.2015 19:55h

    I ja sam primetila da sa bojom nešto nije u redu. Par godina koristim Aura explicit boju i od kako su pre par meseci promenili ambalažu - nešto nije u redu. Ista boja više ne daje isti rezultat a i prilično mi je oštetila kosu, što se do sada nikad nije desilo. Menjaću boju, ali kojoj verovati?

  • Saveta Vreme: 05.02.2015 09:13h

    Mozda nije od farbe. Meni se jednom desilo da mi je opalo nekoliko pramenova kose i na glavi su mi ostali kruzni pecati. Medjutim, odmah mi je na tom mestu pocela da raste nova kosa i ta mi se pojava nikada vise nije ponovila. Lekari su mi rekli da je to posledica ili velikog stresa koji sam dozivela ili hronicne upale grla od koje sam patila.

  • koviljka grujic Vreme: 05.02.2015 15:23h

    pre par godina i u engleskoj se dogodilo da su mnoge zene ostale bez kose bas zbog farbe za kosu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP