Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVETUJU NAM

"Beograde, održi
gej paradu!"

Autor: Nina Gavrilović | 02.10.2012 - 18:42:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik američkog grada Brajtona, Bil Rendal, apelovao je na Beograd da dopusti Paradu Ponosa, tvrdeći da je ona pomogla njegovom gradu!

Gej parada

"Nama gej parada donosi korist" - Bil Rendal| Foto: Marko Metlaš

 
Američki časopis Gardijan, objavio je pismo gradonačelnika Brajtona, u kome se navode prednosti koje je ovaj grad iskusio nakon održavanja gej parade, a koje su upućene beogradskim vlastima, kako bi dopustile ovaj skup 6. oktobra.
U pismu se navodi da su dva dana, tokom kojih se održava brajtonska gej parada, neki od najbitnijih dana u lokalnom kalendaru!

Za to vreme, cela zajednica priskače u pomoć gej populaciji, koja u ovom gradu broji čak 35. 000 ljudi! Jedan od razloga – za ova dva dana, gradska kasa se napuni više nego bilo kog drugog datuma u godini!
„Zajedno sa ženom sam šetao na čelu ovomesečne parade, sa sve ogrtačem i lancem, u odstupanju od tradicije u kojoj gradonačelnik u paradi učestvuje iz autobusa“, piše Rendal.

Gej parada

Osvrnuo se i  | Foto: Goran Sivački

Parada dva združena grada, Brajtona i Hova, okupila je čak 150. 000 ljudi, a kako on kaže, raspoloženje je bilo fantastično.

„Još uvek treba u potpunosti da otklonimo zločine iz mržnje, koji se retko javljaju, ali radimo na tome, a uspeh Prajda pomaže da se uništi homofobija“, kaže Rendal i dodaje da se nada da će „Beograd i drugi gradovi jednom podeliti koristi zaživele LGBT zajednice“.
Među njima gradonačelnik Brajtona izdvaja fondove koji se finansiraju od novca poteklog od gej parade, a koriste se za pomoć ugroženim grupama, kao što su zlostavljane žene, beskućnici, siromašne porodice i osobe zaražene HIV-om.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP