Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LJUTI NA DAČIĆA

Beogradski sindikat policije i i policijskih starešina se oglasio povodom "Parade ponosa"

Autor: B.J. | 16.09.2014 - 13:47:00h | Komentara: 1

Za razliku od mnogih, Beogradski sindikat policije i policijskih starešina ima dobro pamćenje, posebno kada su u pitanju slučajevi ugrožavanja života naših kolega. Podsećanje se odnosi na „Paradu ponosa“ od pre četiri godine kada je bilo povređeno 144 policajaca i na desetine građana." Piše između ostalog u ovom saopštenju.

Parada ponosa

Ne ulazeći u suštinu ove manifestacije (koju smo, inače, okarakterisali kao apsurdnu u svom prethodnom saopštenju za javnost), moramo da se osvrnemo na nedavnu izjavu gospodina Dačića, sadašnjeg ministra spoljnih poslova a donedavnog prvog policajca Srbije (punih šest godina).

Imamo druga posla: Premijer Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

Naime, ministar Dačić se sada zalaže za održavanje ove manifestacije, sve u ime ljudskih prava i poštovanja prava na različitost u našoj zemlji. Sve je to hvalevredno, da nema prethodne tri godine kada je policija, pod palicom g. Dačića, uzastopno davala negativno mišljenje o bezbednosti održavanja predstojećih parada. Da ne pominjemo 2010. godinu i stotine povređenih kolega, kada je za sve to, objektivno bio odgovoran i ministar unutrašnjih poslova (zbog loše organizacije obezbeđenja, površnog operativnog rada, vrlo loše opremljenosti policajaca, itd.).

Parada ponosa huligani

Očigledno su pritisci sa Zapada veoma jaki po ovom pitanju, i očigledno da će im se ova želja (?) najverovatnije ispuniti, iako je to u suprotnosti sa osećanjem najvećeg broja žitelja Srbije. Što će policajci da ponovo budu meta raznih ekstremista, izgleda da nikog nije briga. Kao što nikoga nije bilo briga da policijskim i žandarmerijskim jedinicama za razbijanje demonstracija u međuvremenu nabavi kvalitetnu zaštitnu opremu a ne da, kao pre četiri godine, policijski štit pukne od bačenog omanjeg kamena.
Interesantno da se ni sredstva javnog informisanja nisu „pretrgla“ u obradi ove teme koja se uporno nameće svake godine, već samo prenose izjave 2političara koje više služe za njihovu ličnu promociju, umesto da realno sagledaju situaciju koja predstoji. A realno je da će policajci biti ti na kojima će se „slomiti kola“, i sindikati u policiji, a posebno BSPPS, mogu samo da protestvuju zbog neozbiljnosti pa i neodgovornosti koja vuče korene već godinama unazad, posebno kada je u pitanju obezbeđenje apsurdne manifestacije kao što je „Parada ponosa“." Navodi se u saopštenju koje je ispred Beogradskog sindikata policije i policijskih starešina potpisao Blažo Marković, predsednik ovog sindikata.
Poslednji komentari
  • goran Vreme: 17.09.2014 01:32h

    Gospodo Policajci apsolutno ste u pravu.Sve u korist naše štete!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP