Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEMCI ŠOKIRANI PISANJEM SRPSKE ŠTAMPE

Berlin ne postavlja nove uslove Beogradu

Autor: Danas | 10.12.2014 - 09:34:00h | Komentara: 2

Nemačka nije postavila nijedan novi uslov Srbiji na njenom putu ka dobijanju članstva u EU i šokirana je najnovijim medijskim spekulacijama, piše beogradski list "Danas", pozivajući se na diplomatske krugove u Berlinu.

Berlin

Berlin | Foto: Wikipedia

Tačke koje su neophodne za nastavak evropske integracije Srbije odavno su poznate i njih je propisala Evropska komisija, a ne Nemci, tvrde iz diplomatskih krugova.
Prema riječima sagovornika lista bliskim Vladi nemačkog kancelara Angele Merkel, zvanični Berlin je "potpuno šokiran i iznenađen najnovijim spekulacijama pojedinih medija u Srbiji".
"Nemačka Vlada nema nikakve nove uslove, odranije je poznato da je neophodno primijeniti briselski sporazum. Zvanični Berlin ne zna da li je reč o izmišljotinama pojedinih medija u Srbiji ili, naprosto, o nesporazumu", ističu predstavnici nemačkih diplomatskih krugova.
Knut Flekenštajn, funkcioner Socijaldemokratske partije Nemačke, koja je deo vladajuće koalicije, i poslanik Evropskog parlamenta, kaže za "Danas" da je video medijske navode, ali da "nema informaciju o novim uslovima Berlina".
Mediji u Srbiji objavili su da je Berlin poslao Srbiji 11 uslova, među kojima su izrada statuta Zajednice srpskih opština u skladu sa prištinskim zakonima, dogovor o pozivnom broju za Kosovo, integrisanje civilne zaštite u prištinski sistem, izgradnja zidanih objekata na prelazima, primjena dogovora o energetici.
Uslovi su i uklanjanje Parka mira u Kosovskoj Mitrovici, zaustavljanje šverca na ilegalnim prelazima, prihvatanje pasoša Kosova na granicama, učešće Prištine u svim regionalnim forumima, da Priština preuzme trafo stanice Gazivode i Vlač, da lokalna samouprava uđe u kosovski sistem.
Poslednji komentari
  • pomoravac Vreme: 10.12.2014 10:09h

    Pa u pravu su, to su stari uslovi.

  • Dejan Vreme: 10.12.2014 11:15h

    A da li su Nemci šokirani izjavom njihovog visokog policijskog službenika koji je radio na Kosovu i koji kaže da je upravo on šokiran lažima njihovog ministra Šarpinga o događajima u Račku . On tvrdi da je baš tako . Da šarping laže i da je tako izdejstvovao bombardovanje Srbije od strane NATO pakta 1999 god. Zašto to ne komentariše Nemačka štampa ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP