Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GORNJI MILANOVAC

Besplatan treći pokušaj vantelesne oplodnje

Autor: Tanjug | 08.04.2015 - 16:15:00h | Komentara: 0

Troškove trećeg pokušaja vantelesne oplodnje gornjomilanovačkih parova koji žele da postanu roditelji pokrivaće opštinski budžet, odlučeno je danas na sednici tamošnjeg lokalnog parlamenta.

Trudnica trudna | Foto: Profimedia

Obradovali parove u gornjem Milanovcu | Foto: Profimedia

Taj potez inspirisan je podatkom da je upravo treći pokušaj uglavnom uspešan, ali da mnogi od toga odustaju zbog nedostatka sredstava, saopšteno je iz gornjomilanovačke lokalne samouprave.


Odbornici su takođe odobrili izmene i dopune Odluke o opšstinskom budžetu, čime su balansirana neophodna sredstva za pomenuti program podrške rađanju, a deo je opredeljen za isplatu zarada neugovorenim lekarima i za troškove pripreme proslave dva veka od podizanja Drugog srpskog ustanka i Dana opštine.


Povod za usvajanje prvog rebalansa budžeta u ovoj godini je povećana naplata naknade za gradsko građevinsko zemljište, pri čemu je lokalna kasa uvećana za 13 miliona dinara.


Kao reakcija na velike teškoće izazvane obilnim padavinama doneta je odluka o proglašenju erozivnih područja na teritoriji opštine, koja predviđa mehanizme i akcije koje se moraju sprovoditi na za to određenim teritorijama, navedeno je u saopštenju.


Pored toga, data je saglasnost na pravilnike o radu javnih preduzeća za izgradnju, za puteve i Sportsko-rekreativni centar, a usvojeni su i izveštaji o prošlogodišnjem poslovanju JKP Gornji Milanovac, JP za izgradnju, Doma zdravlja, Apoteke, Sportskog centra i Opštinskog štaba za vanredne situacije.


Odbornici su odobrili izmene i dopune programa poslovanja i finansijskog plana JP za izgradnju i usvojili program uredjivanja gradjevinskog zemljišta za 2015, godišnji program rada Opštinskog štaba za vanredne situacije i Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, navedeno je u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP