Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DESETU GODINU ZAREDOM!

Besplatno letovanje za 3.000 đaka Jagodine!

Autor: Tanjug | 18.06.2014 - 13:37:00h | Komentara: 0

Na moru, u Grčkoj i Crnoj Gori, i ovog leta o trošku budžeta Skupštine grada Jagodine, letovaće 3.000 učenika: maturanata srednjih škola i učenika osnovnih škola koji su završili osmi i četvrti razred, izjavio je Tanjugu načlenik Odeljenja za društvene delatnosti Skupštine grada Marinko Kiklić.

Grčka

Mladi će uživati u Grčkoj i u Crnoj Gori | Foto: Superodmor

Prva grupa od oko 1. 200 maturanata srednjih škola u Grčku (Paraliju), krenuće 29 na 30. juna, a osnovci, kojih je oko 1.800, u Buljarice (Crna Gora), krenuće 28 na 29.juna, precizirao je Kiklić.
Maturanti će ove godine dobiti i majice od Skupštine grada na kojima će pisati ime škole i grada Jagodine.
„Sve je spremno, odabrani su vaspitači, lekari, obezbeđenje, organizatori, upravnici smena, deca će imati kompletan monitoring 24 sata i ni u jednom trenutku neće biti prepuštena bilo kakvim slučajnostima”, rekao je Kiklić i dodao da je bezbednost posebno usmerena na osnovce.
Kiklić je potsetio da Skupština grada besplatna letovanja za ovu kategoriju srednjoškolaca i osnovaca, organizuje, ovo je deseta godina, a inicijativu je dao sadašnji predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma.
„Na početku ovog projekta, činjenice su bile poražavajuće, više od polovine školske dece nije umelo da pliva, 60 odsto ih nikada nije bilo na moru, a preko 80 odsto nije putovalo van Srbije”, rekao je Kiklić.
Situacija je sada mnogo bolja ocenio je Kiklić i napomenuo da ne treba zanemariti ni dimenziju druženja koja se stvaraju na ovakvim letovanjima.
Za proteklih devet godina na ovaj način o trošku budžeta grada letovalo je više od 20.000 đaka Jagodine, napomenuo je Kiklić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP