Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PILOTI „JATA“:

Bespravni letovi za strane kompanije

Autor: Ekipa Alo! | 13.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije negodovao je zato što je nekim stranim kompanijama odobren veći broj poletanja iz Beograda nego „Jatu“. Sindikat je apelovao na Vladu Srbije da hitno zaustave „predaju tržišta“ i da smeni odgovorne.

Avion „Jata“

Avion „Jata“

Piloti navode da snažno podržavaju napore Vlade Srbije da „Jat“ kroz restrukturiranje uvede u razvojni program kako bi se na tržištu Srbije obezbedilo najmanje 50 odsto putnika.

Sindikat dodaje da prelazni period pojedine kompanije pokušavaju da zloupotrebe kroz bespravna odobrenja za letenje i smatraju da su za to odgovorni pojedinci iz Direktorata za civilnu vazdušnu plovidbu i iz Ministarstva saobraćaja.
„Tako je kompanija ‚Turkiš erlajnz‘ dobila odobrenje za dvostruko veći broj letova za Beograd nego što ‚Jat‘ ima za Istanbul, što je protivno međunarodnim pravilima. Mađarska kompanija ‚Viz er‘ dobila je pravo da leti iz Beograda, iako to isto pravo nema ‚Jat‘ iz Budimpešte“, navodi se u saopštenju. Piloti ističu da pravila koja važe za srpske kompanije u svetu moraju važiti i za strane u Srbiji.
Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić nedavno je najavio da će nacionalna avio-kompanija „Jat ervejz“ biti oslobođena dugova kako bi lakše privukla strateškog partnera.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP