Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTRESNA ISPOVEST MAJKE

BEZ DIJAGNOZE: Pomozite, umreće mi i drugi sin!

Autor: Blic | 26.08.2014 - 21:54:00h | Komentara: 1

Simon Majkić (9) iz Futoga kod Novog Sada teško se razboleo još kad je bio beba i u njegovom kratkom životu lekari su ga već nekoliko puta spasli od smrti.

Njegova majka Snežana je preplašena jer joj je prvi sin umro kada je imao samo dve godine, pa lekare moli da pomognu Simonu.

Simonu je majka najveća podrška

Simonu je majka najveća podrška

 Prvi Snežanin porođaj je bio veoma težak. Rodila je dečaka Aleksandra koji je imao intrakranijalno krvarenje. I on je imao problema sa plućima, preminuo je u drugoj godini života. Snežanina ćerka je zdrava devojčica, ali sa Simonom ne znaju šta je. Genetske i imunološke analize pokazuju da je sve u redu.
- Doktori leče Simonovo akutno stanje, ali ne znaju koja mu je osnovna bolest. Zato ne znaju ni kakvo će mu stanje biti sutra. Samo želimo da konačno saznamo od čega boluje i sa čime se svakodnevno borimo – očajna je majka Snežana.
Ona objašnjava da njegovu bolest zvanično zovu neuropatija, ali da lekari kažu da to nije konačna dijagnoza.
Simon je rođen kao zdrava beba i prva tri meseca se normalno razvijao. Pogoršanje je krenulo u četvrtom mesecu nakon prve vakcine. Od tada je počeo da gubi masno tkivo i često boluje od bronhitisa, a u petom mesecu primećeni su i problemi sa sluhom. Iako je do pre tri godine mogao da korača uz pridržavanje, danas Simon, iako nasmejano i veselo dete, ne može samostalno da sedi, ne čuje, ne govori, mora da nosi pelene i ima česte upale pluća. Lekari intenzivne nege u Dečjoj bolnici su se već četiri puta borili za njegov život.
Snežana ne gubi nadu. Kaže da su do sada uradili sva moguća ispitivanja i spremna je da ide gde god je potrebno samo da njenom mališanu bude bolje.
- Iscrpli smo sve analize u Dečjoj bolnici, na Institutu za majku i dete, išli smo i kod genetičara. Biopsija mišića mu je rađena u Austriji gde je potvrđeno da su mu oštećeni periferni nervi, ali dijagnoza ni tamo nije uspostavljena – kaže Snežana.
U Austriji im je predlagano da mu postave slušne implante. Tako bi mogao da čuje, pa i da nauči da govori.
- To nije urađeno jer nisu smeli da mu daju anesteziju. Kako ne znaju od čega boluje, ne znaju ni kako bi reagovao – objašnjava očajna majka.
Česte upale pluća dodatno iscrpljuju dečakov organizam. Snežana kaže da se lekari maksimalno trude da ne završi na intenzivnoj nezi.
- Nekoliko puta je bio toliko loše da su se lekari borili za njegov život. Bio je prikačen na aparate za disanje, hranili su ga na sondu – priča ova uplašena majka.
Ona napominje da od lekara dobija svu potrebnu negu, i kaže da se oni maksimalno trude, ali da i dalje ne zna šta mu je.
Poslednji komentari
  • 9.Mart Vreme: 27.08.2014 05:44h

    Ma gde vas voljeni Slobo.. ps. jbg niste nam verovali kad smo vam govorili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP