Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KAD SUTRA PRORADI "PUPIN"

Bez kamiona u centru Beograda

Autor: Alo/agencije | 17.12.2014 - 13:05:00h | Komentara: 1

Otvaranjem novog mosta preko Dunava kod Beograda - "Pupinovog mosta" koji povezuje naselja Zemun i Borču, gradsko jezgro se oslobađa kamiona.

Pupinov most Foto: Facebook

Pupinov most Foto: Facebook

Do sada je jedina veza između dve obale Dunava kod Beograda bio drumsko-železnički Pančevački most, odavno preopterećen saobraćajem, podseća Gradska služba za informisanje.
Ali, po sutrašnjem otvaranju novog, "Pupinovog mosta", kamioni u tranzitu više neće moći da idu kroz Beograd, već će morati okolo,izvan centralne gradske zone, Beogradskom obilaznicom koja se postepno kompletira.
Gradska vlast podseća vozače kamiona u tranzitu kroz Beograd da su Kružnim putem i Obilaznicom povezani pravci iz Smedereva (u Leštanima), Niša (Auto-put kod Bubanj Potoka), Kragujevca, Čačka (kod Orlovače), Obrenovca (kod Ostružnice), iz Novog Sada i Šida(na petlji Dobanovci).
Preko novog, "Pupinovog mosta" na Dunavu, svi ti pravci će biti povezani s putevima ka Zrenjaninu, Pančevu i Vršcu. Sve to su obavezni tranzitni pravci za teretna vozila koja ih od sada mogu koristiti neprekidno.
Tako se povezivanjem Borče i Zemuna mostom, teretna vozila uklanjaju iz obodnih ulica centra Beograda: Savske, Karađorđeve, Bulevara Vojvode Bojovića, Mije Kovačevića, Ruzveltove, Dimitrija Tucovića, Batutove, Bulevare Kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića.
Prilaz za kamione Dunavskoj ulici i Luci Beograd dozvoljen je samo od Pančevačkog mosta do Francuske ulice i nazad, te više nije moguće da kamioni nastave ka Bulevaru vojvode Bojovića, odnosno Karađorđevoj i Savskoj ulici.
Poslednji komentari
  • lesi Vreme: 17.12.2014 14:01h

    Nazalost, ljudi kojima je obecano da ce dobiti nove stanove ostali su na mostu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP