Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RODITELJI PREMINULE ANASTASIJE REVOLTIRANI

Bez spokoja i na rođendan

Autor: R. Kantar | 18.09.2014 - 09:55:00h | Komentara: 1

Dragan i Snežana Trajković, roditelji Anastasije, devojčice iz Vranja koja je preminula zbog pogrešnog lečenja i birokratije, obeležili su 16. septembra na njenom grobu njen deseti rođendan. Mir i spokoj nisu imali ni tog dana jer se četiri meseca istraga povodom smrti ove devojčice nije pomerio s mrtve tačke.

Anastasija bi  16. septembra  napunila  10 godina

Anastasija bi 16. septembra napunila 10 godina

„Ubija me što ni sada, nakon što je umrla zbog nemarnosti sistema, taj isti sistem je ignoriše i nema nameru da je ispoštuje i kazni krivce za njenu smrt“, kaže Dragan za „Alo!“ i napominje da je predmet četiri meseca stajao u pisarnici, a da ga tužilac nije ni pogledao!


Anastasijini roditelji su u maju ove godine podneli krivične prijave protiv tri lekara Kliničkog centra Niš zbog nesavesnog lečenja njihovog deteta. U razgovoru za „Alo!“, oni kažu da je, pored lekara, za smrt njihove devojčice kriva i besmislena birokratija, zbog koje sada ponovo trpe i ispaštaju.

Rodbina i prijatelji na grobu male Anastasije

Rodbina i prijatelji na grobu male Anastasije


- Anastasija je dragoceno vreme, a možda i život, izgubila zbog pogrešnih dijagnoza i pogrešnog lečenja, kao i odbijanja Republičkog fonda za zdrastveno osiguranje (RFZO) da joj finansira lečenje u inostranstvu - revoltiran je Dragan, koji je još 6. maja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podneo krivičnu prijavu protiv dr Miljana Krstića, dr Bojana Marinkovića i dr Mihailovića.

- Dva dana kasnije, slučaj je prosleđen tužilaštvu u Nišu, koje je tek 1. septembra od zdrastvene inspekcije zatražilo mišljenje. Razmatranje tih nalaza zakazano je tek za 1. oktobar. Sa mnom niko nije kontaktirao niti vidim da se slučaj pomera sa mrtve tačke. Kada sam otišao kod javnog tužioca kojem je predmet prebačen na rešavanje, ona mi je rekla da je sa predmetom upoznata jedino preko medija i tek na moje insistiranje ga je iz pisarnice uzela na uvid. Kao i u slučaju Anastasije, vreme prolazi, a ništa se ne menja - objašnjava Dragan.

- Moj život je besmislen od kada nje nema. Izgubio sam najdragocenije što imam, ali potrebno je zbog druge bolesne dece da istina izađe na videlo i da krivci budu kažnjeni - navodi on.

Lečili je pogrešno!

U krivičnoj prijavi roditelji devojčice su naveli da su Anastasiju još 10. januara 2013. odveli u KC Niš, gde ih je dr Marinković uputio da urade magnetnu rezonancu. Kada su se istog dana vratili sa nalazima, dotični lekar ih je obavestio da se radi o polipima. Roditelji su, kako stoji u krivičnoj prijavi, sumnjajući da je nešto ozbiljnije u pitanju, tražili da se izvrši biopsija pre operacije. Anstasijina majka Snežana, koja radi kao medicinski tehničar, navodno je i upozoravala da sekret iz devojčicinog nosa ima neprijatan miris, što prema njenom iskustvu ukazuje na kancer, ali je, kako stoji u prijavi, osumnjičeni Marinković bio kategoričan da su u pitanju polipi i da će ih uspešno odstraniti. Operacija je urađena 16. januara, a dr Marinković je 3. februara potpisao otpusnu listu, konstatujući da je devojčicino stanje uredno i normalno. Čak 39 dana nakon što je rađen patološki nalaz, stigli su rezultati na osnovu kojih je drugi lekar, dr Mihailović, zaključio da se radi o pnet tumoru. Kako je i nakon tri ciklusa hemioterapije stanje bivalo samo gore, konačno je ustanovljena prava dijagnoza, odnosno da se radi o hordomu, tumoru sinusa koji se proširio i na pluća. Mala Anastasija je umrla 8. aprila.

Poslednji komentari
  • box Vreme: 18.09.2014 16:39h

    Strasno i zalosno,neka joj je laka zemlja.Nazalost doktori su zasticeni,oni se igraju ljudskim zivotima svojim neznanjem.Niko nikada od njih nije robijao ili izgubio licencu za rad.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP