Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OSUĐENICI ODUŠEVLJENI

"Bićemo prvaci sveta" premijerno u požarevačkom zatvoru!

Autor: M.D. | 10.03.2015 - 18:05:00h | Komentara: 0

Dvesta osuđenih lica gromkim aplauzom pozdravilo je glumačku ekipu filma Darka Bajića „Bićemo prvaci sveta“, koja je posetila Kazneno-popravni zavod u Požarevcu-Zabeli u ponedeljak, 9. marta 2015. godine.

Darko Bajić i ekipa filma na proslavi

Darko Bajić i ekipa filma

Strahinja Blažić, Miloš Biković, Ivana Dudić i Ivana Stančev došli su u Zabelu da se na kraju premijerne projekcije filma poklone neobičnoj publici – osuđenim licima iz polu-otvorenog i otvorenog tretmana KPZ u Požarevcu-Zabeli.


Projekcija filma za osuđena lica održana je sat vremena pre premijere za ostale građane Požarevca u renoviranoj sali restorana „Preporod“ koji je u sklopu KPZ u Zabeli.

„Projekcijom filma, Kazneno-popravni zavod Požarevcu-Zabeli zahvalio se osuđenicima u otvorenom i poluotvorenom tretmanu služenja kazne za angažovanje u odbrani od poplava tokom maja i drugim društveno korisnim akcijama na kojima su bili angažovani,” rekao je mr Dejan Novaković upravnik ove ustanove.

On je dodao da je „Ovo je prva projekcija filma u ovoj sali posle punih 20 godina! Kako je to i dodatni doprinos njihovoj resocijalizaciji i reintegraciji namera nam je da u narednom period nastavimo da organizujemo i druge kulturne aktivnosti za osuđena lica.”

Jedna od glumačkih zvezda, Miloš Biković kaže da nikada do sada nije bio deo inkluzivnog procesa, zbog čega mu je pojavljivanje pred osuđenicima bio nesvakidašnji doživljaj.

Osuđenik Z.Ć. u zatvoru je poslednjih godinu i po dana. Sa osmehom na licu posle projekcije filma, rakao je da ovakva dešavanja ljudima na izdržavanju kazne zatvora mnogo znače i da priželjkuje nove filmske primijere, predstave i koncerte.

Producentska kuća „Intermedia Network“ i distributerska kuća „MCF Megacom Film“ prepoznali su značaj potrebe za pružanjem svake vrste podrške osuđenim licima u procesu resocijalizacije i njihovom što uspešnijem uključivanju u normalne životne tokove.
Na pitanje novinara kako su se odlučili na ovakav gest, član producentske kuće Aleksandar Radošević rekao je: „Pola u šali, pola u zbilji, kada smo se dogovarali neko je rekao `da su ovaj film imali prilike da gledaju ranije, verovatno većina njih ne bi nikada ni završila ovde`.“

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP