Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ČLAN SNS PRETIO NOVINARKI ALO!

Bićeš ugašena, šefa ćemo ti smaknuti!

Autor: Ekipa Alo! | 30.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Novinarka „Alo!“ Anita Đukić prijavila je jagodinskoj policiji pretnje koje je joj je uputio D. M., član Srpske napredne stranke. Novinarka pretpostavlja da je njen svakodnevni apel za pomoć Paraćinu, na čijem je čelu Demokratska stranka, kao i kritika upućena SNS-u iritirala ovog člana stranke da je pozove i preti joj.

Pretili joj  zbog Paraćina:  Anita Đukić

Pretili joj zbog Paraćina: Anita Đukić

- Sedela sam sa devetogodišnjom ćerkom kada je pozvonio telefon. Broj je bio za mene nepoznat, ali se on odmah predstavio. U bujici reči koju je sasuo meni zbog onoga što pišem na Fejsbuku, rekao je i „ja imam moć da ti ugasimo profil i nalog na Fejsu. Koji si ti novinar, je l‘ znaš da ćeš biti ugašena?“ - svedoči dopisnica lista „Alo!“.


Dete mi se potreslo


Danas moje dete nije otišlo u školu jer je potrešeno i neće da me ostavi samu... Svako bi trebalo da preuzme na sebe odgovornost zbog svojih postupaka. Takođe, ovo je dokaz da pretnje zaista postoje, samo neće svako da to prijavi. Nadam se da će ovakvi članovi SNS početi da rade nešto korisno a ne da po ceo dan proveravaju šta je ko na društvenim mrežama napisao - kaže Đukićeva.

- Između ostalog rekao je i „šef će ti uskoro biti smaknut“. Ne znam na koga je mislio, ali je pomenuo i ime predsednika opštine Paraćin Saše Punovića, koji je član Demokratske stranke. Ja sam na profilu svakodnevno apelovala da se pomogne Paraćinu, koji je surovo stradao u poplavama i mislim da je to čoveka koji je pretio iritiralo. Svakako bih upozorila Paunovića na ovu pretnju i nadam se da će D. M. policiji da objasni na koga je mislio i zbog čega i kako će taj „šef“ biti smaknut - kaže Anita.

- D. M. je radnik ustanove kulture, poznavala sam ga iz viđenja. O njemu znam da je bio član DS-a, a danas je član SNS-a. Jednom smo razgovarali na ulici. On je često šetao pudlicu pored moje zgrade, a ja sam planirala da ćerkici kupim psa, pa sam ga pitala kakav je taj pas za održavanje. Više od toga se nismo poznavali. U trenutku kada je zvao, čuli su se glasovi oko njega, pa pretpostavljam da nije bio sam. Verovatno je najlakše pretiti novinaru, i to ženi, još ako je i sama bez muške zaštite, onda je to još bolje. Mislim da je vrlo važno da svako prijavi pretnju, posebno novinari. Očekujem od policije da radi svoj posao, a od vrha SNS-a da se ozbiljno pozabavi članstvom i šta ono radi u njihovo ime, u ime te stranke i njenih čelnih ljudi - kaže novinarka.

Tatomir: Niko ne sme da se krije iza SNS

Poverenik Gradskog odbora SNS-a u Jagodini Nebojša Tatomir izjavio je za Alo! da osuđuje svaku vrstu pritiska, pretnji ili ucena, pošto je i sam nekada radio kao novinar. On tvrdi da nema informacije o celom događaju, jer je do pre nekoliko dana bio u bolnici.
- Čim mi se javila gospođa Anita Mitrović Đukić, ja sam joj odgovorio da slučaj prijavi policiji, što je ona i uradila. Na osnovu onoga što sam od sinoć saznao, rekao bih da se radi o ličnim odnosima dve osobe, koji ni na kakav način nije povezan sa GO SNS u Jagodini. Osim mene kao poverenika, u GO ne postoji ni jedan funkcioner. Svi ostali su samo članovi SNS-a, kao i dotični gospodin. Da mi ne bismo nagađali o čemu se tačno radi, insistiram da policija do kraja istraži ovaj slučaj, i ako je bilo krivice člana SNS-a, on će za to snositi posledice. Niko nema prava da koristi SNS u ličnim razračunavanjima – izjavio je Tatomir.

Poslednji komentari
  • kopač kontejnera Vreme: 30.05.2014 09:24h

    Članovi SNS-a su prerušeni radikali. To su radikali u novom ruhu sa novim imenom. Ništa nije čudno da je pretio. To je njihov način komuniciranja koji dobro svi poznaju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP