Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RASTUĆI UTICAJ ISLAMA U NEMAČKOJ

Bild: Više od polovine Nemaca strahuje od islama!

Autor: Tanjug | 18.12.2014 - 16:30:00h | Komentara: 0

Oko 58 odsto Nemaca strahuje od rastućeg usticaja islama u Nemačkoj, objavio je tabliod "Bild" rezultate jedne ankete, prema kojoj čak tu zabrinutost deli i 45,7 odsto Nemaca stranog porekla, dok 28 odsto učesnika anekte kaže da se ne plaši uticaja islama u zemlji

džamija

 | Foto: Wikipedia / Dragan Jankovic Faza

Politički nedeljnik "Špigel" danas, međutim, piše da je ta brojka začuđujuće visoka i ukazuje da je problematičan način postavljanja pitanja ispitanicima, pošto se u samom pitanju, kako se kaže, ukazuje da uticaj islama u Nemačkoj raste.

Jedna reprezentativna studija berlinskog Instituta za empirijsko istraživanje integracije i migracije, pokazuje, medjutim, jednu drugačiju sliku, ali isto daje ocenu o odredjenoj uzdržanosti i rezervisanosti prema muslimanima, navodi "Špigel".

U toj studiji od pre nekoliko dana, 27 odsto ispitanika smatra muslimane agresivnijim od sebe, 30 odsto misli da su muslimani manje orijentisani ka obrazovanju, ali većina smatra normalnim da muslimani u Nemačkoj postavljaju svoje zahteve, dok samo 20 odsto njih to smatra znakom bezobrazluka.

Muslimani

 | Foto: Željko Šafar

Nemačka organizacija "Pegida" (Patriote Evrope protiv islamizacije zapada), na čijem prvom skupu je bilo 200, a na poslednjem ove sedmice 15.000 demonstranata u Drezdenu, gradu bujne lepote i burne prošlosti, tema je ozbiljnog pisanja nemačke štampe.

"Bild" je danas pitao drezdenskog politikologa Vernera Pacelta da li se Nemci preko Pegide sramote u svetu.

"Pretežno, potpuno normalni ljudi idu na ulice i demonstriraju. Ako politička klasa otvoreno, što se tiče rezultata, bude govorila sa narodom o jednoj održivoj useljeničkoj i integracionoj politici, onda će se Pegida smanjiti", rekao je Pacelt i upozorio da će Pegida, međutim, rasti, ako se nastavio sa aktuelnom načinom posmatranja tog slučaja.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP