Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BORBA MALE SUBOTIČANKE SA KARCINOMOM

Biljana molila lekare da joj odseku nogu!

Autor: Blic | 07.02.2014 - 22:37:00h | Komentara: 1

Biljani Stojković, devetogodišnjoj devojčici iz Subotice, amputirana je noga zbog karcinoma kostiju i za oporavak je neophodno da primi još četiri hemoterapije u Milanu.

biljana stojković

*Klik za uvećanje

Borbu sa opakom bolešću Dragana i Miroljub Stojković i njihova jedinica Biljana započeli su marta 2012. godine kada se posle gimnastičkog treninga devojčica požalila na bol u levoj nozi.


- Pre gimnastike je išla na ples. Kada je rekla da je boli noga, mislili smo da je u pitanju upala, ali sutradan su bolovi bili jači. U subotičkoj bolnici su posumnjali da je u pitanju nešto ozbiljno i sumnje da ima tumor kostiju potvrdili su novosadski i beogradski lekari. Usledile su hemoterapije, presađena joj je kost koja je donirana iz Italije. Nakon još hemoterapija verovali smo da je lečenje završeno - kaže Dragana Stojković.

U leto prošle godine Biljana je zapela o prag i polomila butnu kost već operisane noge. Nosila je gips, ali činilo se da je sve u redu, čak su i nalazi potrebni za kontrolu kod onkologa bili dobri.

Evo kako pomoći Biljani
Pomoć za Biljanu možete uplatiti na dinarski i devizni račun Komercijalne banke 205-9011005317783-88 i RS35205903102025664327. U Dečjem pozorištu će 8. februara biti održana predstava „Pepeljuga“, a 9. februara u Hali sportova sportski susret. Prihod je namenjen za lečenje male Biljane.


- Kada su joj skinuli gips, zglob je bio otečen. Bolest se vratila. Život joj je bio ugrožen i zbog toga su joj amputirali nogu. Trpela je tolike bolove da je molila da zovem doktora da joj odseče nogu.

Stupila sam u kontakt s košarkašicom Natašom Kovačević, kojoj je amputirana potkolenica, jer je moje dete htelo da se uveri da može da se živi sa protezom. Nataša ju je posetila, pričale su i to je mojoj Bilji bio vetar u leđa. Međutim, slali smo dopise i uzorke tkiva u Italiju i dobili odgovor iz Milana da su potrebne još četiri hemoterapije, a za lečenje u Italiji nam je neophodno 20.000 evra, kojih nemamo - priča Dragana koja je zbog ćerkine bolesti napustila posao, pa sada porodica živi od jedne plate.

Biljaninim roditeljima snage daju devojčicine reči koja govori da ne razmišlja o sutra, već želi da uživa u sadašnjem trenutku, dok Subotičani, vođeni Draganom Kovačem, planiraju humanitarne akcije pod motom „Tvoje malo Biljani znači mnogo“.

- Nadam se najboljem, ali znam da će biti baš teško - iskrena je Biljana. - Opadaće mi kosa, imaću mučnine, biću u izolaciji i zbog toga želim da se sada što više igram sa drugarima, idem u školu crtanja, hranim napuštene pse. Ne volim da me bilo ko sažaljeva - odlučna je ova hrabra devojčica.
Poslednji komentari
  • Dragana Vreme: 07.02.2014 23:07h

    napred dušice mala ,ja znam kako ti je imala sam 12 godina i bolest koja je zadesila i tebe nažalost ,ostala sam bez noge kao i ti prosla borbu koju i ti prloaziš ali ljubavi znaj da sve će proci ,ja to znam proslo je izdrzi imaj snage bori se moji roditelji su bili uz mene kao i uz tebe tvoji ...proteza mi je dala život novi novu šansu da budem sretna vesela ..danas sam mama jedne divne dijevojčice i sve je vrijedilo svaka operacija svaka hemoterapija i svaka suza ..jer ivot je razlog najveci da se boriš i budeš jaka a ti to jesi bori se malena moja voli te dragana iz tivta ..i uz tebe sam <3

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP