Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROCES ZA PRODAJU FUDBALERA “OBILIĆA”

Binić hoće Cecu za svedoka

Autor: D. Ćuruvija | 19.06.2013 - 09:35:00h | Komentara: 0

U nastvaku suđenja nekadašnjim funkcionerima fudbalskog kluba "Obilić" Dragiši Biniću i Jovanu Dimitrijeviću, zbog optužbi za nezakonitu prodaju fudbalera tog kluba Milana Obradovića "Lokomotivi" iz Moskve, njihovi advokati su predložili da se na suđenju kao svedoci saslušaju pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić.

Dragiša Binić

Kuma će da posvedoči: Dragiša Binić

O ovom predlogu, sud će naknadno odlučiti. Binić se nije protivio saslušanju Cece, rekavši da sve što je potrebno u interesu postupka, sud i uradi.

- Sve što je u interesu predmeta, neka se završi – rekao je Binić.
Po izlasku iz sudnice, on je novinaru našeg lista rekao da je u kontaktu sa svojom kumom Svetlanom Ražnatović.
Na današnje suđenje nisu došli bivši fudbaler „Lokomotive“ Milan Obradović, za koga je Binićev advokat Dobrivoje Glavonić rekao da se nalazi u Ukrajini jer menja klub. Glavonić je rekao i da se svedok menadžer Dejan Joksimović, koji se danas takođe nije pojavio u sudu, nalazi u Španiji.
Tužilac Tatjana Steković je predložila da se o saslušanju Cece i njene sestre odluči tek nakon urađenog ekonomsko-finansijskog veštačenja. Ona je rekla i da će tada verovatno biti precizirana optužnica u odnosu na Binića i okrivljenog Jovana Dimitrijevića.

Ljubi je seka: Ceca sa sestrom Lidijom

Možda će da svedoče: Ceca sa sestrom Lidijom | Foto: Zoran Lončarević

Suđenje je odloženo za 17. Septembar.
Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, terete se da su 2. jula 2001. godine, ruskom fudbalskom klubu "Lokomotiva" nezakonito prodali fudbalera Milana Obradovića i to za tri miliona dolara, od kojih ništa nije uplaćeno na račun kluba. Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.
Binić i Dimitrijević našli su se na optužnici iz marta 2011. godine, zajedno sa nekadašnjom predsednicom FK "Obilić" Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić, ali su one u međuvremenu priznale krivicu, pa su izbrisane iz precizirane optužnice iz jula ove godine.
Njih dvojica su negirali krivicu, a Binić je novinarima tada rekao da on ne tereti Svetlanu Ražnatović, jer za to nema razloga i podsetio da ni ona njega nije teretila. Tužilaštvo sumnja da su oni to radili po nalozima vlasnice FK „Obilić“ Svetlane Ražnatović.

jovan dimitrijević

Drugi okrivljeni: Jovan Dimitrijević | Foto: Rajko Ristić

"Posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana gazda je bila Svetlana i ona se pitala za sve, jer je ona finansirala klub. Ja gazdu ne pitam kad daje pare, a kamoli kad ih uzima", rekao je Binić izlažući svoju odbranu od optužbi za zloupotrebu službenog položaja pred Višim sudom u Beogradu.
"Bez Svetlane Ražnatović nijedna finansijska transakcija nije mogla da se izvrši. Bez njenog odobrenja nije mogao ni burek da se kupi", rekao je Dimitrijević koji je optužen za zloupotrebu službenog polozaja pomaganjem.
Binić je ispričao da je u to vreme bio na funkciji generalnog direktora "Oblića", ali da se bavio samo fudbalskim pitanjima, ne i finansijskim. On je istakao da je posle ubistva Arkana, želeo da pomogne tom klubu, u kome je volontirao, napominjući da nije imao nikakvu korist od transfera Obradovića u Moskvu.


Binić je tada rekao i da je netačno da je ugovor sklopljen u Moskvi, budući da on nije odlazio tamo, već je, koliko se seća, dokument poslao faksom. Sudski veštak ekonomsko-finansijske struke Vukašin Spasić, na glavnom pretresu je izjavio da ostaje pri svom nalazu od 16. jula 2010. u kom je naveo da je na osnovnu spisa ustanovio da Binić jeste potpisao i ugovor o transakciji i instrukciju za plaćanje, ali i napomenuo da ne može da se izjašnjava o autentičnosti potpisa, jer je to domen grafološke struke.
Biniću i Dimitrijeviću je, kao i u slučaju Svetlane Ražnatović i Lidije Veličković, tužilaštvo ranije ponudilo sporazum o priznanju krivice, što su oni odbili, s obzirom na to da "nemaju šta da priznaju".
Dimitrijević i Binić su u ovom predmetu, od 2003. do 2011. godine bili svedoci, nakon čega je optužnica preinačena i obuhvatila i njih kao okrivljene, uprkos tome što se njihovi iskazi nijednog trenutka nisu promenili za sve to vreme.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP