Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ:

Bio bih oštriji od EK

Autor: Ekipa Alo! | 09.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport uručio je premijeru Aleksandru Vučiću izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu ka EU. Premijer Vučić je naveo da je uglavnom zadovoljan izveštajem, te da je za neke oblasti on i oštriji od EK.

Premijer ugostio ambasadora Evropske komisije

Premijer ugostio ambasadora Evropske komisije | Foto: Aleksandar Levajković

Devenport je konstatovao da je Srbija tokom protekle godine napravila mnogo koraka unapred - usvajanje pregovaračkog okvira, prva međunarodna konferencija o pristupanju i da je priznanje napretka u odnosima s Kosovom zasluženo. Vučić se zahvalio Devenportu i njegovom timu, Ketrin Ešton i komesaru Štefanu Fileu, koji su „nam bezbroj puta pomagali kada smo imali različite stavove i mišljenja“.


- Delimično sam zadovoljan ocenama koje su najvećim delom objektivne. Ima nekih stvari o kojima bih mogao da diskutujem i o tome sam oštro diskutovao na sednici Vlade kojoj je prisustvovao i Devenport. Mogao bih u pojedinim delovima da budem još oštriji od izveštaja - rekao je Vučić, koji je naznačio da tu pre svega misli na stanje u pravosuđu i na zaštitu životne sredine. Povodom kritika o slobodi medija, Vučić je kazao da očekuje da nema pritisaka ni iz stranih ambasada i da se istraži ko to vrši pritiske, te ponovio da su on i njegov tim najčešće na meti „najprljavijih napada“. Na pitanje kako će reagovati povodom navoda o slobodi medija, Vučić je odgovorio: „Uradiću sve što mogu. Odmah. Samo mi recite šta treba da uradim”.

Vučić je kazao da ne veruje da međunarodna zajednica i EU rade na osnaživanju i objedinjavanju opozicije u Srbiji: „Ne verujem da im je to posao, ali ću im u tome pomoći. Svako investiciono ulaganje u Srbiju je uvek dobro došlo”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP