Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ:

Bio sam težak u razgovoru s Fileom

Autor: B. J. - S. V. | 06.05.2014 - 07:55:00h | Komentara: 2

Štefan File, evropski komesar za proširenje, rekao je juče nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem u vili „Bokeljka“ da je bilo razgovora o stavu Srbije o ukrajinskoj krizi, ali da nije pokušao da utiče na odluku Srbije jer EU poštuje sve odluke Srbije kao suverene zemlje.

Prijateljsko ubeđivanje

Prijateljsko ubeđivanje | Foto: Đorđe Kojadinović

„Mi poštujemo teritorijalni integritet svake članice UN-a, čiji je član i Ukrajina, ali zbog tradicionalnih istorijskih veza ne želimo da uvodimo sankcije Rusiji i zato sam molio Filea da Srbija sačuva svoj stav o tom pitanju. Bio sam težak u razgovoru, kako znam da budem“, rekao je Vučić.


- Bio je to zaista sastanak prijatelja koji se dugo poznaju, uz mnogo poštovanja i uvažavanja sa obe strane. Naravno, bilo je tu i teškog razgovora, teških i mučnih tema, kao što su Ukrajina i Rusija - rečeno nam je u Nemanjinoj 11.

Vučić je najavio i da u oktobru očekuje početak pregovora Srbije i EU o poglavlju 32 (finansije), potom 35 (Kosovo) i početkom sledeće godine poglavlja 23 i 24, koja se tiču vladavine prava i borbe protiv korupcije. „Govorio sam već o tri stuba procesa pridruživanja, od čega prvi čine poglavlja 23 i 24, drugi su ekonomija i privreda, koji podrazumeva da se srpska privreda učini konkurentnijom već sada, dok je treći potpuna primena Briselskog sporazuma, odnosno pomirenje Prištine i Beograda“, rekao je File.
Četvrti stub bio je odnos Srbije prema Ukrajini. Nakon Fileovih objašnjenja, Vučić je rekao: „Mi ćemo svoj posao završiti do 2019, a onda više nije na nama, nego na Fileu i njegovim prijateljima iz EU.“
Poslednji komentari
  • PAJA Vreme: 06.05.2014 08:09h

    Dokle samoreklamerstva, pa izbori su prosli.ako ti je tesko skloni se. nas inresuje da li moras da uvedes sankcije rusiji sto je osnovni razlog dolaska filea i da li zavrsavate kosovo.da se ne varamo. sve ostalo je magla

  • aca Vreme: 06.05.2014 09:14h

    A posle sam sve prihvatio ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP