Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ PORUČIO U GRAČANICI:

"Birajmo mudrost umesto prkosa!"

Autor: M. Dakić | 02.11.2013 - 16:46:00h | Komentara: 0

Vicepremijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je juče pred više hiljada ljudi okupljenih u Gračanici na predizbornom skupu Građanske inicijative „Srpska“ da na lokalnim izborima 3. novembra biramo između budućnosti i opstanka s jedne strane, i prošlosti, neizvesne budućnosti i nestanka našeg naroda s Kosova i Metohije s druge strane.

vučić kosovo

Vučića u Gračanici dočekali sa oduševljenjem | Foto: Reuters

On je pozvao Srbe na Kosovu da prvi put biraju zrno mudrosti umesto zrna prkosa.

vučić kosovo

Skandirali "Vučiću, Srbine" | Foto: Reuters

- Mi na izborima odlučujemo o stvaranju zajednice srpskih opština i potrebno nam je najmanje šest opština. Vi ste ti koji čuvate Srbiju na Kosovu i Metohiji, vi ste preživeli Staro Gacko i Goraždevac... Naš je posao da u miru obezbedimo budućnost za našu decu. Samo hoćemo da naša deca idu u srpske škole, da uče na srpskom jeziku i pišu ćiriličnim pismom. Razni faktori pokušavaju da u Mitrovici i na jugu bude izabran čovek koji ne želi stvaranje ZSO jer hoće punu kontrolu nad Srbima - rekao je Vučić, čiji je govor često prekidan povicima i skandiranjem „Vučiću Srbine“, „Kosovo je Srbija“... On je na kraju okupljenima poručio da dobro razmisle šta dobijamo ako ne izađemo na izbore, naglasivši da nam je bitno da ZSO dobije međunarodnu verifikaciju.

vučić kosovo

Vladika dočekao potpredsednika | Foto: AP

Vučić je nakon obraćanja građanima zajedno sa ministrima Aleksandrom Vulinom i Nikolom Selakovićem, predsednikom Izvršnog odbora SNS-a Radomirom Nikolićem, potpredsednikom naprednjaka Bratislavom Gašićem, kao i nosiocem liste „Srpska“ Vladetom Kostićem posetio manastir Gračanicu, u kojem ga je dočekao vladika raško-prizrenski Teodosije. Posle toga, Vulin se uputio u Kosovsku Mitrovicu, a Vučić na zakazane sastanke u Beograd. Upitan zašto ne ide na sever, Vučić je rekao da ne deli Srbe na one sa severa i juga.


- Za mene je svaki Srbin isti - naglasio je on.

Gašić: Vučić  je novi Lazar!
Potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić posetio je predizborni skup srpske liste u Pasjanu, odakle je poručio da je Vučić novi Lazar.
- Draga braćo i sestre, nisam ovde samo kao prvi u svetom Lazarevom gradu Kruševcu, već i kao potpredsednik Aleksandra Vučića. Znam koliko mu verujete, jer je on novi Lazar Hrebeljanović. Verujte njemu i Jugovićima koji ga prate poput Aleksandra Vulina, a ne Brankovićima koji sve sveto što imamo žele da izdaju - rekao je Gašić.

Vulin u civilki

vulin kosovo

 | Foto: Nebojša Marković

Aleksandar Vulin pojavio se na KiM u „civilu“! Umesto prepoznatljive crne uniforme koju je sam sebi sašio, sa vidljivim amblemima države Srbije, Vulin je šetao Gračanicom u odelu. Novinare je zanimalo zašto je promenio imidž, aludirajući na poruku Hašima Tačija da ne može da uđe na Kosovu u uniformi rezervista. Odgovor na to pitanje dao je Vučić, koji je rekao: „Zato što sam ga ja zamolio“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP