Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UČESTVUJTE U PRVIM INTERNET IZBORIMA ZA LISTU ODBORNIKA

Biraju se najbolji "tviteraši" za skupštinu Beograda!

Autor: Netokracija.com | 27.01.2014 - 16:28:00h | Komentara: 0

Ukoliko ste ikada pomislili da bi vaš omiljeni "tviteraš" bio odličan gradski odbornik, sada je pravo vreme da uradite nešto po tom pitanju. Pod imenom Internet Lista, ovaj nezavistan projekat na čelu sa Zoranom Torbicom nastoji da Internet zajednici pruži mogućnost da glasa i izabere tviteraše koji će se kandidovati na predstojećim gradskim izborima zakazanim za mart.

internet lista

"Ako su vam se kao i nama smučile priče i predizborne kampanje političkih stranaka, koje već 20 godina ponavljaju iste stvari i istim tim stvarima osvajaju izbore, samo da na kraju ne bi ispunile nijednu od njih, onda ste dolaskom na ovu prezentaciju učinili prvi dobar korak na putu ka tome da nešto promenite", piše na "tviter" stranici Intenet liste.

“Ideja je da osobe sa Internet scene uđu u skupštinu Beograda i time direktno utiču na svoj, ali i živote ostalih građana Beograda od kojih je veliki broj nezadovoljan načinom na koji se vodi srpska prestonica”, izjavio je Torbica u intervjuu za Netokraciju. On je dodao da će na sajtu svaki tviteraš moći da predloži sebe ili drugog tviteraša za mesto gradskog odbornika, no važno je napomenuti da postoje zakonski okviri koje svaki kandidat mora ispuniti.
Da bi dospeli listu, kandidati tj. tviteraši moraju biti punoletni sa stalnim prebivalištem na teritoriji grada Beograda. Pre zvanične objave svi kandidati će proći kroz proces verifikacije kako bi se utvrdilo da li zadovoljavaju uslove propisane zakonom. Tviteraši će imati pravo na 5 glasova koje će moći da podele onim kandidatima sa čijim se programom slažu i koje bi želeli da vide na mestu odbornika u gradskoj skupštini.

Razvoj eUprave i Interneta na prvom mestu #InternetListe
Na pitanje koji su ciljevi Internet Liste, Torbica je izjavio da ovaj projekat insistira na četiri osnovne tačke: razvoju eUprave, smanjenju birokratskih procedura, razvoju eBiznisa i pristupu širokopojasnom Internetu koji predstavlja osnovu za dalji razvoj eServisa i web usluga. Takođe, svaki od kandidata moći će da predstavi i svoj program u vidu tvita i tako ga uvrsti na listu.

Zoran Torbica

Zoran Torbica

Da bi izabrani kandidati sa nezavisne Internet Liste ušli u gradsku skupštinu, potrebno je da lista pređe cenzus od 5 odsto tj. da osvoji nešto više od 40.000 glasova. Iako zvuči kao velika cifra, Torbica je uveren u uspeh liste dodavši da je beogradska Internet zajednica znatno veća i da će se pravi kandidati brzo prepoznati, a reč o njima širiti i putem ostalih društvenih mreža.

Po izboru tviteraša u skupštinu grada Beograda biće postavljen i poseban forum gde će se diskutovati o problemima i predlagati najsvrsishodnija rešenja. Torbica naglašava da Internet Lista kreće sa radom već danas, te poziva sve tviteraše da predlože sebe ili nekog drugog kandidata čiji bi program u skupštini grada Beograda značajno unapredio živote svih Beograđana.
Više informacija o projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu, kao i na Twitter nalogu Internet Liste.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP