Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLAST U KRUŠEVCU PREVARILA STUDENTE

Birokratijom otežali obećane popuste na prevoz do fakulteta

Autor: S. Milenković | 04.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Obećanje kruševačke vlasti da će studentima obezbediti povoljniju cenu prevoza do univerzitetskih centara nije se ispunilo, jer za uštedu od 300 dinara studenti moraju da prikupe hrpu papira.

Kruševljani tvrde da samo  autoprevoznici iz Kruševca  i Kovina ne daju popust  studentima na indeks

Kruševljani tvrde da samo autoprevoznici iz Kruševca i Kovina ne daju popust studentima na indeks | Foto: RAS

- Dva dana mi je trebalo da dobijem potvrdu sa fakulteta, jedan dan za potvrdu o prebivalištu, plus da sve to, i druga dokumenta fotokopiram. U toku jednog meseca mogu se dobiti dva putovanja sa popustom, ali se potvrde uzimaju svakog meseca, i to obavezno u Odeljenju društvenih delatnosti!? Šta ako dođem u petak uveče? Kako da uzmem potvrdu? Inače, potvrda koja nije iskorišćena, ne važi narednog meseca. Sve to za popust od 450 dinara – priča Marko Marinković, koji studira na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

U aprilu je od nekoliko hiljada studenata iz Kruševca samo njih 146 ostvarilo pravo na popust, a do sredine maja ukupno 228 studenata. Samo četvoro njih koji studiraju u Kragujevcu obezbedilo je potvrdu. - Naši prijatelji sa drugih fakulteta kažu da samo autoprevoznici iz Kruševca i Kovina ne daju popust studentima na indeks – objašnjava Milan Milošević, koji studira u Nišu. Popust od 20 odsto na povratnu autobusku kartu mogu da iskoriste samo studenti koji studiraju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Početkom godine tadašnji gradonačelnik Bratislav Gašić je rekao da će grad uštedeti 1,8 miliona dinara na godišnjem nivou ukidanjem besplatnog prevoza za penzionere i da će taj novac omogućiti da studenti iz Kruševca dobiju popust na autobuske karte do mesta studiranja. Međutim, umesto 1,8 miliona dinara za subvencionisanje prevoza studenata predviđeno je samo 500.000 dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP