Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREMIJER ALEKSANDAR VUČIĆ ZA ALO!

Bitnija mi je Srbija od Istoka i Zapada!

Autor: V. Papović | 30.05.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Premijer Aleksandar Vučić kaže za „Alo!“ da je njegova izjava o tome da je Srbiji potrebna diverzifikacija snabdevanja gasom tendenciozno protumačena kao snažan zaokret u spoljnoj politici prema Zapadu i SAD.

Cilj nam je  energetska  bezbednost:  Aleksandar Vučić

Cilj nam je energetska bezbednost: Aleksandar Vučić | Foto: Marko Đoković

- Zakleo sam se na Ustavu Srbije i u obavezi sam da ga poštujem. Bitni su mi interesi moje zemlje i kako će da žive njeni građani, a ne te velike priče. Nisam rekao da se okrećemo na bilo koju stranu, već da nam je potrebno da se iz više izvora snabdevamo gasom kako bi građani i privreda Srbije imali garantovane isporuke gasa po najprihvatljivijoj ceni - kaže Vučić za naš list.

Vučić je za „Alo!“ još jednom ponovio da je za Srbiju najvažnije da do 2019. godine, za kada je Rusija najavila zavrtanje slavina na gasovodu kroz Ukrajinu, obezbedi da naša zemlja ima dovoljne količine ovog energenta.

- Mi hoćemo ruski gas, ali pitanje je kako će on stići do Srbije? Da li će to biti „Turski tok“ ili ćemo gas dobijati preko Bugarske i ko će nam u ovom trenutku za to dati garancije - ističe Vučič.

Nagađanja da Srbija okreće leđa Rusiji i okreće se SAD izazvao je Vučićev intervju agenciji AP u kojem je navedeno da će Srbija prihvatiti poziv SAD da smanji zavisnost od ruskog gasa tako što će učestvovati u izgradnji gasovoda iz Azerbejdžana. Vučić je kasnije, na pres-konferenciji, pojasnio svoje stavove rečima da se ne radi ni o kakvom „zaokretu“, već o nameri da Srbija obazbedi gasnu sigurnost i efikasnost.

Ulažite na Kosovu i Metohiji


Premijer Vučić pozvao je juče privrednike da ulažu na Kosovu i Metohiji i poručio da će država Srbija dati značajne popuste na poreze i doprinose za sve one koji invesitraju u taj deo Srbije.
- Mi smo preduzeli odlučne mere i ostvarili smo rezulate na osnovu kojih možemo da imamo deo sredstava koja ćemo izdvojiti za subvencionisanje novih radnih mesta na Kosovu i Metohiji - rekao je premijer.
On je, na skupu „Region uspeha“, pozvao privrednike da otvaraju ćerke firme na KiM u srpskim, ali i u albanskim sredinama i naveo da će se u naredna tri meseca naći najbolja rešenja za uspešno investiranje.
- Spremni smo da svakom od vas koji osnuje ćerku kompaniju damo značajne popuste na poreze - istakao je Vučić i pozvao privrednike da u naredna tri meseca daju predloge kako bi se napravila najbolja varijanta za investicije u južnoj pokrajini. D. R.

Poslednji komentari
  • Vilim Vreme: 30.05.2015 08:40h

    ovaj čovek je transformers,menja se brze nego vreme

  • Goran Vreme: 30.05.2015 09:04h

    Lutanje je predugo trajalo. Srbija se vraća kući - evropskoj kući. Dosta je bilo "vračanja" sa Rusijom. Samo da naši ne uvedu sankcije Rusiji 5 minuta pre nego budu ukinute. Sad bi trebalo stvar preokrenuti u našu korist i sankcije odma uvesti, Kosovo treba priznati ili podeliti, ako još nije kasno. Ameriku i Evropu treba pozitivno šokirati.

  • car Vreme: 30.05.2015 11:26h

    Zasto ulagati na Kosovo.??? Ako zelite na kosovo Treba nam Pasos sto znaci da nije Teritorija Srbije . Investiraj te u Srbiju u Nis,Krusevac . To su Gradovi koji Pod hitno Treba Razvijati a ne na Kosovo Ulagati novac koji Propada .Srbiju koista Kosovo Milioni Mesecno umesto da se Unapredi Privreda u Srbiji. Greska G Vucivu

  • raky Vreme: 30.05.2015 11:44h

    sto ga niko ne pita da li mu je bitnija Srbija ili Zvezda!? s obzirom da za ovu drugu dogovara sponzore, uprave, zove i salje vladin avion po trenere....

  • walter Vreme: 30.05.2015 14:38h

    Bravo tako i treba koga zanimaju pokvareno propali Rusi ili ratoborni ili Ameri oni mnogo obecavaju a ne daju nista!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP