Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UZ ELEKTRONSKU NARUKVICU

Bivšem direktoru Galenike pritvor zamenjen kućnim pritvorom!

Autor: Tanjug | 07.03.2014 - 17:13:00h | Komentara: 0

Bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjenoviću i vlasniku firme "Unihemkom" Željku Jovoviću odlukom Apelacionog suda u Beogradu pritvor je zamenjen za kućni pritvor uz elektronsku narukvicu preko koje će se kontrolisati zabrana napuštanja stana bez odobrenja suda.

Ispitivanje trajalo nekoliko sati: Nenad Ognjenović

Nenad Ognjenović | Foto: A. Stanković

Ognjenovć i Jovović su u pritvoru Okružnog zatvora u Begradu proveli desetak meseci, od hapšenja u maju prošle godine, a u novembru je protiv i osam njihovih saradnika koji se brane sa slobode, podignuta optužnica zbog sumnje da su Galeniku oštetili za više od 900 miliona dinara.


Naime, Apelacioni sud u Beogradu je preinačio odluku Specijalnog suda u Beogradu i pritvor im zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, rekla je danas Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

"Po nalaženju Apelacionog suda razlozi koje je dao prvostrepeni sud nisu dovoljni i opravdani za dalje zadržanje okrivljenihu Pritvoru, jer se radi i o činjenicama i okolonstima koje su protekom vremene izgubile na značaju i težini", navela je Piljić.

Ti razlozi, kako je navela, u nedostatku novih činjenica koje prvostepeni sud uzima za produženje pritvora prema okrivljenima nemaju značaj i snagu koju su imali na početku vodjenja predmetnog postupka i ne mogu biti osnov za dalju primenu najteže mere za obezbedjenje prisustva okrivljenih - produženje pritvora.

Zato Apelacioni sud nalazi da su u konkretom slučaju ispinjeni uslovi da se privor zameni blažom merom posebno, jer obojica imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, da je Ognjenović porodično vezan za Beograd, gde mu je i centar životnih aktivnosti, a Jovoviću za Novi Sad.

Piljić je dodala da je Apelacioni sud na stanovcištu da nema nijedne indicije koja proizlazi iz konkretnog ponašanja okrivljenih, a koja bi ukazivala da budu nedostupni sudu u daljem toku vodjenja krivičnog postupka.

Krajem godine Specijalni sud je odlučio da Ognjenović može da bude pušten iz pritvora ako plati jemstvo od pet miliona evra, a Apelacioni je tu odluku potvrdio. Međutim, kako proizlazi iz današnje odluke Ognjenović nije obezbedio predvidjeno jemstvo.

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je krajem januara optužnicu protiv bivšeg generalni direktora "Galenike", Jovovića i još devet osumnjičenih za nanošenje štete tom preduzeću u iznosu većem od 900 miliona dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP