Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEBOJŠA ĆIRIĆ U BIVŠOJ FIRMI TAJKUNA ZORANA DRAKULIĆA

Bivši ministar radi za Amere

Autor: Ivana Žigić | 15.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Bivši ministar ekonomije Nebojša Ćirić, koga je na tu funkciju doveo lider URS-a Mlađan Dinkić, već skoro godinu dana radi kao izvršni direktor u kompaniji „Ist point“ koja je do pre tri godine bila u vlasništvu srpskog biznismena Zorana Drakulića! Ćirićev novi poslodavac je od 2012. u stopostotnom vlasništvu dva internacionalna fonda iz Sjedinjenih Američkih Država - RC2 i Darbi.

Nebojša Ćirić

Nebojša Ćirić | Foto: Emil Čonkić

Interesantno je da je „Ist point“, 2008. hteo da tuži tadašnje Ministartsvo ekonomije, u kome je upravo Ćirić u to vreme bio državni sekretar za poslove privatizacije!

Naime, Agencija za privatizaciju je tada, u saradnji sa ministarstvom, donela odluku da se tender za JRB, na koji se prijavio i „Ist point“, proglasi neuspešnim. Tada je „Ist point“ tvrdio da je nepravedno bio rangiran kao treći umesto kao drugi ponuđač, kao i da je postojala mogućnost da ih pozovu čak i ako su trećerangirani.

Da mu je ministarska funkcija koju je obavljao tokom 2011. i 2012. godine, donela samo dobre poslovne preduslove, govori i činjenica što je Ćirić samo pet meseci po odlasku iz Vlade, u januaru 2013. osnovao svoju firmu „PJ Advajzori“ u Staroj Pazovi. Iako u firmi očito radi sam, jer kompanija ima jednog zaposlenog, odmah prve godine je ostvaren prihod od 1,72 miliona dinara. Ipak, prema podacima Agencije za privredne registre, te 2013. godine kompanija je godinu završila sa dobitkom od samo 51.000 dinara.

Jelena Galić, supruga Nebojše Ćirića, takođe ima uspešnu karijeru. Ona je, naime, predsednik Izvršnog odbora AIK banke, čiji je većinski vlasnik srpski kralj šećera Miodrag Kostić, vlasnik „MK Grupe“. Pre dolaska u AIK banku, Galićeva je, između ostalog, radila u Ekonomskom institutu i u „Dilojtu“, gde je i Ćirić bio zaposlen pre dolaska u Ministarstvo ekonomije.

Gudiš i  Nikitović

Gudiš i Nikitović

I bivši konzul u „Ist pointu“

Interesantno je da se u „Ist Pointu“ pre nekoliko meseci zaposlio i Desko Nikitović, bivši konzul Srbije u Čikagu, i to na poziciji izvršnog predsednika.

Poslednji komentari
  • Miki Vreme: 15.06.2015 09:22h

    uz put je u Energoprojektu doveo svoju ekipu na vlast, prekršivši sve moguće zakone o privatizaciji, zato ni do danas, ni jedna skupština EP ne može da prođe iz "prve" već sa smanjenim % ide se na drugu i donose se nakaradne odluke koje su rasturile Energoprojekt, koji je ostvario "profit" u prva tri meseca od enormnih 50,000€, što je 5% od planiranog za I kvartal. svaka čast državi na upravljanju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP