Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SVEDOČENJE

Bivši pripadnici OVK "teško pretukli zatvorenika"

Autor: BIRN | 23.07.2014 - 15:32:00h | Komentara: 0

Svedokinja na suđenju bivšim pripadnicima takozvane Dreničke grupe OVK, optuženim za zlostavljanje zatvorenika tokom rata na Kosovu, rekla je kako je njen suprug pretučen u zatvoru OVK.

OVK

Zaštićena svedokinja tužilaštva, koja je identifikvana samo kao "svedok K" rekla je u utorak na suđenju sedmorici bivših pripadnika takozvane Dreničke grupe, uključujući ambasadora Kosova u Tirani, da su njenog muža napali pripadnici OVK u pritvorskom centru.

Ona je, svedočeći putem video linka, rekla da je njen muž bio povređen, kada je nakon mesec dana zatvoru u Likovcu došao kući.

"Njegovo stanje je bilo veoma ozbiljno, imao je krvi na odeći, slomljena rebra, i bio je otečen po celom telu. Pitala sam se kako je u tom stanju mogao da hoda i dođe kući", rekla je svedokinja.

Ona je rekla i da, kada je njen muž zatvoren, nije bilo znakova koliko dugo bi mogao biti zadržan.
"To je bilo u avgustu 1998. godine, u kasnim popodnevnim satima. Tu su bila dvojica naoružanih ljudi sa oznakama OVK, u uniformama i sa kapama. Oni su mu rekli da mora da da izjavu i da će se ponovo vratiti kući", rekla je ona.
Ona je rekla i da joj nije bilo dozvoljeno da priča sa suprugom, dok je bio u zatvoru.
"Svakoga dana je neko iz porodice išao tamo [uključujući] i mene. Vojnici OVK u pritvorskom centru Likovac sprečavali su nas da posetimo centar, govoreći nam da on nije tamo", rekla je svedokinja.
Bivši pripadnici "Dreničke grupe" terete se, između ostalog, da su njenog supruga primoravali da se tuče sa drugim čovekom, i da su ga vukli ga za genitalije po podu.
Među optuženima su i ambasador Sulejman Selimi, inače bivši komandant kosovskih bezbednosnih snaga, kao i gradonačelnik Srbice, Sami Ljuštaku. Oni su odbacili sve optužbe.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP