Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEKADAŠNJI MINISTAR U POSLOVNIM DILOVIMA S KONTROVERZNIM BIZNISMENOM

Bivši šef BIA dao firmu uhapšenom tajkunu?!

Autor: Ivana Žigić | 18.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Nebojša Rodić, bivši šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i ministar u Vladi Srbije, u poslovnim je dilovima sa uhapšenim tajkunom Miroslavom Bogićevićem, kome je bukvalno poklonio svoju firmu, otkriva „Alo!“!

Ovo samo u  Srbiji ima:  Čovek od poverenja  predsednika države  u bliskim odnosima  sa kontroverznim  biznismenom

Ovo samo u Srbiji ima: Čovek od poverenja predsednika države u bliskim odnosima sa kontroverznim biznismenom | Foto: Dušan Milenković

Kako saznajemo, Rodić, inače aktuelni ambasador Srbije u Azerbejdžanu 2010. godine, osnovao je kompaniju „Magma prom“, čiji je bio stopostotni vlasnik. Međutim, kada je u avgustu 2012. postavljen za šefa BIA, svoju firmu preneo je na izvesnu Dragicu Mijatović, koja je radila baš za Bogićevićev „Farmakom“ i to bez ikakve nadoknade!

Ko je Nebojša Rodić

Nebojša Rodić slovio je oduvek za čoveka od poverenja predsednika države Tomislava Nikolića. O njemu je šira javnost saznala kada ga je Nikolić doveo u svoj kabinet, na mesto generalnog sekretara, da bi u avgustu 2012. godine bio imenovan za direktora BIA. U avgustu u reformisanoj Vladi, septembra 2013. godine, izabran je za ministra odbrane, gde se zadržao do aprila 2014. Nakon toga je postavljen za ambasadora Srbije u Azerbejdžanu.

Nakon toga, kompanija je u julu 2013. završila u rukama Sanje Grujić Teodorović, koja je i danas stopostotni vlasnik „Magma proma“, a koja je takođe zaposlena u „Farmakomu“! Posebno je indikativno da se na adresi nekadašnje Rodićeve kompanije upisanoj u Agenciji za privredne registre, ni ne vodi njegova kompanija već imperija uhapšenog tajkuna! Takođe, čak se i broj telefona vodi na „Farmakom“.

U želji da saznamo zašto je i na koji način tadašnji šef BIA radio sa Bogićevićem, koji je prošle godine uhapšen sa još šestoro članova kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) zbog sumnji da su malverzacijama sa kreditima oštetili tu banku i pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu „Farmakom MB“ od 1,75 milijardi dinara, pozvali smo i Rodića. On se zbunio i samo kratko poručio da je ta priča odavno završena (?!).

- Nisam baš siguran da je „Magma prom“ imao veze sa „Farmakomom“, odavno sam taj deo posla završio - pokušao je da objasni Rodić za „Alo!“. On takođe priznaje, da je, iako nema nikakve veze sa Mijatovićevom, kojoj je prepisao kompaniju, to uradio bez jednog jedinog dinara. Odnosno, da joj je faktički poklonio firmu!

- Dragica Mijatović nije mi ni rod, ni familija, ni prijatelj. Kompaniju nije otkupila, samo ju je preuzela od mene - poručio je Rodić za naš list. Kako je dodao, ne zna ni ko je Sanja Grujić Teodorović, u čijim je rukama firma trenutno.

- Nikada u životu je nisam video. Niti mi je rod, niti prijatelj - na sličan način ponovo je „objasnio“ Rodić. On nije imao ni konkretan odgovor na naše pitanje zašto bi neko poklanjao firmu nekome ko mu nije niko i ništa?!

„Alo!“ je uspeo da dođe i do Dragice Mijatović, koja nam je potvrdila da je po nalogu „Farmakoma“, koji ju je angažovao, preuzela vlasništvo nad Rodićevom firmom.

- Ipak, to je bilo na kratak period, samo dok nisu našli nekoga na koga bi je prepisali. Ona je na kraju prebačena na Sanju Grujić Teodorović, koja je i stalno zaposlena u „Farmakomu“ - potvrdila nam je Mijatovićeva.

Ima uticajne  poznanike:  Vlasnik  „Farmakoma“  Miroslav Bogićević

Ima uticajne poznanike: Vlasnik „Farmakoma“ Miroslav Bogićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bogićević u kućnom pritvoru


Miroslavu Bogićeviću, vlasniku „Farmakoma MB“ je početkom ovog meseca ukinut pritvor, u kojem je bio od novembra prošle godine. On se trenutno nalazi u kućnim pritvoru uz elektronski nadzor preko kojeg se prati da li poštuje zabranu napuštanja stana.

Poslednji komentari
  • Petar Lazarevac Vreme: 19.06.2015 18:51h

    Idem u Soko banju sa ili bez vaucera. Cene su vrlo pristupacne, provod odlican i veoma su ljubazni za razliku od Budvana npr.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP