Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GEORGIJE ODUSTAO OD EPARHIJE, ALI NE I OD NEKRETNINA

Bivši vladika ne da vilu!

Autor: Vasilije Papović | 27.05.2015 - 19:00:00h | Komentara: 3

Uprkos odluci Sabora SPC-a kojom je Georgiju Đokiću naloženo da preda Eparhiju kanadsku, kojom će nadalje upravljati patrijarh Irinej, razrešeni vladika se vratio u Kanadu, gde se ponaša kao da se ništa nije desilo, a ne želi da vrati ni polovinu kuće koju je kupio od crkvenih para, saznaje „Alo!“.

Georgije odustao od eparhije, ali ne i od nekretnina

Georgije odustao od eparhije, ali ne i od nekretnina | Foto: Andrej Isaković

Prema ovom izvoru Georgije je na svoje ime neovlašćeno upisao polovinu kuće čija je vrednost 315.000 dolara. Za kupovinu ove kuće, prema izvorima „Alo!“, bliskim Srpskoj pravoslavnoj crkvi, bivši vladika je pokupio novac iz crkvenih fondova i zbog toga mu je Sinod naredio da kuću vrati na upravljanje eparhiji. Takođe, prema rečima našeg izvora, Georgije je bez dozvole patrijarha prošle nedelje u Manastiru Milton služio liturgiju.


- Georgije je sebi prilikom povratka u Kanadu na aerodromu organizovo doček na kome je bilo okupljeno oko 50 njegovih pristalica, a zatim je u nedelju organizovao bogosluženje, iako posle smene na to nema pravo. Podršku Georgiju pruža sveštenik Dušan Nišević, koji je tamo došao po naredbi vladike banatskog Nikanora - otkriva naš izvor.

Podsetimo, Sabor, koji još uvek zaseda u Beogradu, episkopa Georgija je pre nedelju dana razrešio nakon glasanja sa 21 glasom za i 16 protiv.

Georgije: Vraćam se u svoju kuću


Georgije je prošle srede, posle sednice Sabora na kojoj je razrešen, izjavio da prihvata ovu odluku, ali da se vraća u Kanadu u svoju kuću.
- Sabor je najviše telo naše Crkve. On me je izabrao za vladiku, on ima pravo i da me smeni. Na sednici se svašta čulo, a i ja sam rekao sve što je bilo primereno da izgovorim. Planiram da se vratim u naš manastir, gde postoji kuća kupljena za smeštaj episkopa. Pojedinci su pokušali da ospore i status ovog stana, ali tu su stvari čiste. Više od 40 godina nosim mantiju i najmanje što očekujem od Crkve jeste da mi dopusti da mirno provedem ostatak života.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 27.05.2015 19:22h

    fin neki čovek

  • malamara Vreme: 28.05.2015 06:27h

    Olicenje skromnosti i postenja.

  • Srbin_u_Kanadi Vreme: 28.05.2015 07:30h

    Raskol! On je to i najavio ako ga smene. Sa crkvom ce se tuzakati preko kanadskih sudova (to radi vec 30 godina sa svojim parohijanima koji doniraju novac crkvi a ne njemu) i pokusace da podeli narod - za SPC ili za njega. Osramotio je i sebe i mantiju koju je nosio. Da ima malo casti, dostojanstveno bi se povukao. Ne veruje on u Boga nego u dolare$$$!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP