Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„SEČA KNEZOVA” U MUP-U SE NASTAVLJA POSLE RAZREŠENJA DIKIĆA

Bjelić i Simić prvi na listi za smene!

Autor: Svetlana Vojinović | 18.07.2013 - 23:52:00h | Komentara: 6

Posle razrešenja Bratislava Dikića sa mesta komandanta Žandarmerije, slede nove smene u MUP-u Srbije! Prvi na redu je šef beogradske policije Stevan Bjelić. Na listi za smenjivanje je i načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić, za koga je lično Tomislav Nikolić tražio da se ispita da li treba da ostane i dalje na toj funkciji!

I Tomislav Nikolić  tražio njegovu smenu:  Dragiša Simić

I Tomislav Nikolić tražio njegovu smenu: Dragiša Simić | Foto: Nemanja Kostić

Naš sagovornik iz policije kaže da je Bjelićeva smena više nego izvesna, iako pokušava preko političkih veza da ostane na sadašnjoj funkciji.
- Posle nedavne svađe sa direktorom policije Miloradom Veljovićem, on kopa na sve strane, pa i preko politike da preživi. Došao je preko privatnih veza do oca jednog uglednog političara iz vlasti u nameri da mu on pomogne da preživi rekonstrukciju u policiji.

S druge strane, sve je više pritisaka, pre svega iz beogradske policije da on mora da ode, jer je bukvalno privatizovao beogradsku policiju. Odnosi u Interventnoj jedinici su postali nepodnošljivi od kada je njegov sin Nenad postavljen za zamenika komandira ispostave za dežurstvo i obezbeđenje. Prvi čovek te jedinice Tomica Radovanović hoće da ode ako Bjelić ostane...

Stevan Bjelić

Stevan Bjelić | Foto: Goran Srdanov

Njegova žena Zorica Bjelić je zamenik šefa beogradskog odeljenja pogranične policije. U tom odeljenju zaposleno je još desetak rođaka i bliskih prijatelja porodice Bjelić koji ne poštuju autoritet neposrednih šefova. Pre nekoliko dana zaposleni u pograničnoj policiji su se obratili Direkciji, zahtevajući zaštitu od bračnog para Bjelić. Traži se i utvrđivanje porekla imovine i nekretnina koje Bjelići imaju po Beogradu - objašnjava naš sagovornik.
I Dragiša Simić, koji se trenutno nalazi na godišnjem odmoru, broji sitno do smene.

- Simiću se zamera da nije dovoljno učinio u domenu bezbednosti saobraćaja, da je često odsutan, da nema rezultata. Međutim, priča o njegovoj smeni je krenula još pre nekoliko meseci kada ga je predsednik Srbije Tomislav Nikolić „uzeo na zub“ odmah pošto je Simićev vozač presekao predsednikovu kolonu. Nikolić je nakon toga poslao depešu MUP-u Srbije u kojoj traži da se detaljno ispita da li Simić može da ostane na čelu te Uprave - dodaje izvor „Alo!“ iz policije.

Kako još saznajemo reformu u policiji neće preživeti ni dva državna sekretara. Pored Vladimira Božovića, koga će najverovatnije zameniti Aleksa Jokić, šef kabineta prvog potpredsednika Aleksandra Vučića, najverovatnije će kadar URS-a Miodrag Miljković dobiti šut-kartu.

Bratislav Dikić

Bratislav Dikić | Foto: Rajko Ristić

Podmetačina!
Izvesni Stefan Sfefanović poslao nam je imejl sa tvrdnjom da je istog dana, kada je Bratislavu Dikiću uručeno rešenje o smeni sa mesta komandanta Žandarmerije, navodno 140 starešina i 1.800 pripadnika Žandarmerije potpisalo peticiju podrške bivšem komandantu. Međutim, u policiji nam je rečeno da je u pitanju podmetačina!
- Taj spisak sa potpisima pripadnika te jedinice datira još od pre nekoliko godina, kada su oni davali određene saglasnosti. Žandarmerija će ispitati ko je izneo spisak i pokušao da zloupotrebi ovu jedinicu - kažu u MUP-u. Inače, juče je u sedištu Žandarmerije izvršena primopredaja dužnosti, i to tako što će umesto Dikića, jedinicom do izbora novog komandanta rukovoditi njegov dosadašnji zamenik Milenko Božović.

Poslednji komentari
  • posmatrac Vreme: 19.07.2013 08:14h

    A Bozovic?

  • BATA Vreme: 19.07.2013 10:49h

    Temeljno čišćenje u policiju ,inače smo propali narod sve vidi ,ali teško podnosi .

  • ars Vreme: 19.07.2013 10:56h

    Hvala vam za ove podatke o potpisnicima peticije, sada znamo s' koliko "komada" žandarma raspolažemo... Pa, nji' bre, i "i delije" mogu da razbucaju...

  • seka Vreme: 19.07.2013 14:56h

    riba se od glave cisti.. aj da vidimo i to cudo ... Bjelic, Simic,Veljovic ... nesto ne verujem u to lepo je njima u njihovim foteljama...

  • misho Vreme: 20.07.2013 07:01h

    prvo smena nosača kofera I vodiča banane pa onda redom!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP