Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ZATAŠKANA KRAĐA RAČUNARA IZ PARLAMENTA

Blagi ukor za pljačku u Skupštini!

Autor: Ivana Kljajić | 16.07.2015 - 20:45:00h | Komentara: 2

Dramatično najavljena istraga o krađi kompjuterske opreme koja je krajem januara otkrivena u Skupštini Srbije završila se ovih dana blagim vaspitnim packama kao u osnovnoj školi! Kako „Alo!“ saznaje, odgovorni državni službenici, zaposleni u parlamentu, dobili su smanjenu ocenu za svoj rad, pa su njihovi nadređeni umesto „ističe se“ u formularu za evaluaciju upisali skromniju ocenu „dobar“.

Gde su završili  skupštinski  računari?

Gde su završili skupštinski računari?

- Pompezno je najavljeno da će krivci biti otkriveni, pokrenuta je velika policijska istraga, urađena su poligrafska ispitivanja mnogih zaposlenih, forenzičari su uzimali uzorke, pregledani su snimci sa okolnih sigurnosnih kamera... U najmanju ruku, javnost je očekivala disciplinske kazne, otkaze i ostavke, čak i krivične prijave. Međutim, o tome više niko i ne govori i svi rade svoj posao kao da ništa nije bilo. Sve je utihnulo kada je istraga trebalo da se usmeri na odgovorne državne službenike. Završilo se tako što je ovima koji su odgovorni za nestanak 20 novih računara i jednog televizora godišnja ocena smanjena sa „ističe se“ na „dobar“. Jedan od glavnoosumnjičenih se čak žalio na smanjenje ocene - otkriva naš izvor iz najvišeg zakonodavnog tela.


Ne pomažu ni Tomine kamere

Ova skupštinska krađa otkrila je još jedan veliki skandal, a to je da skupštinski video-nadzor ne radi od preseljenja zasedanja iz zgrade u Kralja Milana u zdanje bivše savezne skupštine na Trgu Nikole Pašića! Zbog toga su u rasvetljavanju slučaja pomagali snimci kamera sa obližnje zgrade Predsedništva Srbije.

„Alo!“ je od početka pratio slučaj krađe 20 kompjutera i televizora iz zgrade Skupštine Srbije u ulici Kralja Milana, u centru Beograda.

Ovaj lopovluk otkriven je krajem januara zahvaljujući vanrednom popisu i utvrđeno je da je tom prilikom iz skupštinskog magacina izneta kompjuterska oprema čija je vrednost procenjena na 13.000 evra. Odmah po otkrivanju krađe podneta je krivična prijava protiv N. N. lica i započeta je detaljna istraga. 

Ne pomaže obezbeđenje: Skupština Srbije

Ne pomaže obezbeđenje: Skupština Srbije | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Zanimljivo je da se tokom ovih ispitivanja otkrilo i to da se među zaposlenima u skupštinskoj administraciji krije i osoba protiv koje je svojevremeno bila podignuta optužnica za teško razbojništvo, ali je predmet zastareo. Upravo ovaj skupštinski službenik bio je među petoricom koji nisu prošli poligrafsko ispitivanje u vezi s krađom kompjutera i televizora! Prema našim saznanjima, jedan od zaposlenih u Skupštini je čak odbio poligrafsko ispitivanje, a bilo je i onih koji su slučaj hteli da zataškaju.

Generalni sekretarijat Skupštine Srbije nije juče odgovorio na naša pitanja u vezi sa dometima istrage o ovome i kaznama za odgovorne zaposlene.

Veliki i mali lopovi


Da lopovi mogu i ekspresno da se pohvataju i najure iz Skupštine, pokazuje slučaj krađe 8.000 dinara iz fioke u kancelariji RIK-a, koji se desio u istoj zgradi, i to gotovo istovremeno kad i krađa kompjutera. Za nestanak ovog novca osumnjičen je fizički radnik (ime poznato redakciji), zaposlen u Skupštini kao pomoćno osoblje, koji je odmah dobio i otkaz.

Poslednji komentari
  • Beba Vreme: 16.07.2015 22:21h

    Zae je moguće da se ovo događa u skupštini! Gde je sad Stefanović?

  • Predrag R Vreme: 17.07.2015 13:36h

    Mora da su u pitanju "kadrovi" G17 ili SNS cim se cuti. Da su DS-ovi, odavno bi Internet bio pun njihovih slika...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP