Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NESVAKIDAŠNJA PROSLAVA

Blizanci proslavili devedeseti rođendan!

Autor: I. K. | 13.11.2012 - 09:02:00h | Komentara: 0

Blizanci iz zlatiborskog sela Jablanice Stana Božanić i Stamenko Didanović proslavili su 90. rođendan! Ovu nesvakidašnju proslavu organizovala im je najbliža familija, koja broji čak 40 ljudi, prenosi RTS.

Živeli: Slavljenici sa gostima na proslavi

Živeli: Slavljenici sa gostima na proslavi

Stana i Stamenko proveli su sve ove decenije u svom mirnom selu daleko od turističke vreve. Stamenko je pred kamerama “priznao” da je čuo od majke da je Stana došla na svet pre njega, pa da je shodno tome uvek bila komandant u porodici.

Stamenko i Stana

Stamenko i Stana


Ona se i udala blizu, pa su praktično devet decenija proveli zajedno. Kako navode, tokom svih ovih godina Stana i Stamenko brinuli su se jedno za drugo i međusobno pomagali.

Stamenko Didanović

Stamenko Didanović


Kad uz decu, unuke i praunuke ubroje zetove i snahe, najbliža familija broji četrdesetak ljudi. I svako od njih ima neku lepu priču o blizancima. Rođaci za Stamenka kažu da je “kao dečko” , a unuci navode da je baba Stana bila stroga kada je u pitanju učenje, te da je propitivanjem aktivno učestvovala u njihovom obrazovanju.

Stana Božanić

Stana Božanić


Na kraju je, kao što svakoj rođendanskoj proslavi dolikuje, stigla i torta uz rođendasku pesmu unuka i praunuka. Kako prenosi RTS, Stana i Stamenko zahvalili su im na svoj način - otpevali su im tradicionalnu zlatiborsku pesmu iz vika.

Bojana Božanić na slavlju

Bojana Božanić na slavlju

Feštu uveličala i poslanica DSS


Feštu iznenađenja za jedne od najstarijih ako ne i najstarije srpske blizance u nedelju su upriličile brojne generacije naslednika, a među njima i mlada poslanica DSS-a.
- Stana i Stamenko saznali su za ovaj naš plan tek dan uoči slavlja. Želeli smo da ih iznenadimo, da se svi skupimo i proslavimo njihov rođendan. I bilo je predivno, jer se zbog ovog današnjeg brzog tempa retko svi nađemo na jednom mestu lepim povodom. Nas oko 40 je bilo za slavljeničkim stolom, neki su čak stigli iz inostranstva samo za ovu priliku, i njih dvoje su bili presrećni što smo na okupu. To im je bio najlepši poklon. Ovi pravi rođendanski pokloni bili su skroz u drugom planu - ispričala nam je Bojana.
Kako kaže, imala je veliki problem šta pokloniti baki i deda ujaku za 90. rođendan i posle dugog razmišljanja odluka je pala na rukavice i vunene čarape.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP